Zalău

articolul anterior articolul urmator

Evaluarea Naţională aduce în Sălaj note mai slabe decât în 2018. Procentul notelor peste 5, în continuă scădere

0
25 Jun 2019 22:22:40
Autor: Andreea Vilcovschi
Rata de promovare este mai mică decât în 2018 FOTO Arhivă
Rata de promovare este mai mică decât în 2018 FOTO Arhivă

Deşi în acest an, numărul elevilor cu 10 pe linie este mai mare decât anul trecut sau decât acum doi an, promovabilitatea înainte de contestaţii este în scădere cu 4, respectiv 6 procente.

În judeţul Sălaj, rezultatele la Evaluarea Naţională din acest an sunt mai slabe decât în 2018, dar şi decât în 2017.
Potrivit datelor transmise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, din totalul celor 1.726 de candidaţi prezenţi în sălile de examen, 1.194 au obţinut medii peste 5, promovabilitatea pe judeţ, înainte de contestaţii, fiind, astfel, de 69,17%. Anul trecut, procentul notelor peste 5 a fost de 73,11%, iar în 2017, de 75,16%.

La proba scrisă la Limba şi literatura română, au promovat 72,17% dintre absolvenţi, 33 elevi reuşind performanţa de a obţine nota 10. Dintre aceştia, 18 au studiat la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, 7, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, 2 la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, 2, la Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei, în timp ce şcolile „Corneliu Coposu” Zalău, „Bathory Istvan” Şimleu Silvaniei, „Simion Bărnuţiu” Bocşa şi Şcoala Profesională Sâg au fost reprezentate de câte un elev.

La proba scrisă la Matematică, rata de promovare a fost de 59,27%. Au fost notaţi cu 10 la această testare 18 candidaţi, dintre care 7 de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, 3 de la Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei, câte 2 de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr" şi Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou, şi câte unul de la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou şi Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Bocşa.

Conform ISJ Sălaj, la Limba şi literatura maternă, au promovat 94,41% dintre absolvenţi, fiind înregistrate trei note de 10, la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nuşfalău şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Borla.

Anul acesta, au fost notaţi cu 10 pe linie şase candidaţi - patru de la la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, unul de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău şi un altul de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Bocşa. În 2018, doar un elev a reuşit această performanţă, situaţia înregistrată, de altfel, şi în 2017.

Rezultatele finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi publicate, în ziua de 29 iunie.

Mai puteţi citi:

Simularea Evaluării Naţionale în Sălaj. Ce note au obţinut elevii şi ce probă i-a pus în încurcătură

Rezultate Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Cine sunt cei şase elevi de 10

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii