Zalău

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cine sunt cei 20 de fotografi care promovează rafinamentul şi eleganţa baletului. Lista întocmită de o celebră publicaţie de profil

0
25 May 2020 14:50:44
Autor: Andreea Vilcovschi
Patricia Toma a fost fotograful oficial al Grand Assemble Festival 2019 FOTO Patricia Toma
Patricia Toma a fost fotograful oficial al Grand Assemble Festival 2019 FOTO Patricia Toma

O revistă dedicată promovării baletului a întocmit o listă cu 20 de fotografi români recomandaţi pentru talentul cu care reuşesc să scoată în evidenţă rafinamentul, eleganţa şi frumuseţea lumii acestui dans clasic.

Ballet Magazine, prima publicaţie de profil din România, a identificat 20 de artişti fotografi români care au păşit în zona fotografiei de balet. Unii dintre ei sunt deja nişte celebrităţi în domeniu, cu un istoric şi cu portofolii consistente, cu o recunoaştere adesea mult dincolo de graniţele României. Unii au explorat acest domeniu, fără a rămâne însă ancoraţi definitiv şi exclusiv aici. Alţii ajunşi din întâmplare poate, au descoperit plăcerea, şi încă experimentează.

"Baletul poate fi considerat maximul de eleganţă, rafinament şi delicateţe pe care ni-l putem imagina, iar fotografia de balet este probabil domeniul ce oferă astfel maximul de oportunităţi unui artist fotograf pasionat de ceea ce înseamnă frumos în forma sa pură. Fotografia de balet este ofertantă, dar şi forţează fotograful în perfecţionarea tuturor tipurilor de abilităţi de fotografie, indiferent că vorbim de acţiune, dans sau de portret. Chiar dacă pare un domeniu intimidant însă, pentru a face fotografie de balet nu trebuie să fii dansator sau balerin! Important şi suficient este să reuşeşti să “vezi”, dintr-o perspectivă proprie graţia şi frumosul, să reuşeşti să le transmiţi mai departe", spun cei din echipa Ballet Magazine.

Printre cei 20 de nominalizaţi se numără şi sălăjeancă Patricia Toma (foto jos), un tânăr fotograf în vârstă de 22 de ani, despre care "Ballet Magazine România" scrie: "Un ochi şi un aparat formate pentru a pune în valoare frumuseţea feminină în culori africane în mod special. Asta se vede la deschiderea portofoliului ei, fie că vorbim de contul de Flickr fie că vorbim de contul de Facebook. În oricare dintre variante însă, fotografiile ce au ca protagonist una dintre cele mai frumoase tinere balerine în devenire fac din Patricia şi un fotograf de balet".

Ea spune că fotografia de balet implică foarte multă atenţie la detalii: "E cu totul altceva, este foarte multă mişcare, balerinele au foarte multe poziţii la care trebuie să fii extrem atent, mişcări mult mai exacte pe care trebuie să le surprinzi într-o secundă. Într-adevăr, este mai greu, dar pe mine mă fascinează".

Lista celor 20 de artişti fotografi români recomandaţi de Ballet Magazine este completată de Akira Enzeru, Lavinia Huţanu, Paul Daniel Schneider, Octavian Cărare, Andrei Runcanu, Dragoş Burcea, Eduard Guţescu, Cătălin Samoilă, Bogdan Cioc, Daniel DM, Mihai Ştefan, Răzvan Boroda, Andrei Moldovan, Ovidiu Matiu, Bogdan Toma, Diana Bilec, Teodora Tofan, Andrei Mihai Cristian şi Nicu Cherciu.

Vă mai recomandăm:

FOTO Fotograful care a surprins trecerea timpului în natură. Cum s-au schimbat trei copaci în decursul unui an

Fotografia cu văcuţe din România, selectată de National Geographic din 16.000 de instantanee. „Era înainte de apus, lumină bună şi iarbă proaspătă“
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii