Zalău

articolul anterior articolul urmator

FOTO Exerciţiu de antreprenoriat pentru liceeni. Ce echipă va reprezenta Regiunea Nord-Vest la faza naţională

1
13 Apr 2019 00:20:51
Autor: Andreea Vilcovschi
Liceenii şi-au etalat spiritul de întreprinzător FOTO Facebook.com/Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalau
Liceenii şi-au etalat spiritul de întreprinzător FOTO Facebook.com/Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalau

Cele mai bune firme de exerciţiu create de liceeni din judeţele Cluj, Sălaj, Bihor, Maramureş şi Satu Mare au participat la Zalău la faza regională a competiţiei "Business Plan".

Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” a organizat joi, 11 aprilie, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, etapa regională a competiţiei "Business Plan"- Întrecerea a reunit cinci firme de exerciţiu înfiinţate de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din colegiile economice şi cele tehnice, profil servicii, din regiunea de nord-vest. Fiecare firmă de exerciţiu a amenajat un stand de promovare a ideii de afacere, susţinute de numeroase materiale publicitare realizate de elevi.

În acest cadru, "micii întreprinzători au prezentat planurile de afacere ale firmelor de exerciţiu, punând accent pe ideea de afacere, marketingul financiar şi perspectivele de dezvoltare ale firmei", potrivit profesoarei Lucia Costea, secretarul comisiei de evaluare.

Comisia de evaluare, formată din inspectori şcolari, profesori universitari, profesori de specialitate şi un reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie Sălaj, au apreciat ideile de afaceri prezentate în concurs pentru caracterul inovativ şi perspectiva de viitor al mediului de afaceri. În urma evaluării planurilor de afaceri prezentate în concurs, au fost stabiliţi câştigătorii:

Premiul I: FE Master Event Cluj SRL, de la Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj - Napoca
Premiul II: FE Bio Maglav SRL, de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea
Premiul III: FE API Dulcicom SA, de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău
Menţiuni: FE Pallas SA, de la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare
FE Vin la tine SRL, de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare

Ocupanta locului I va reprezenta regiunea Nord-Vest la faza naţională a competiţiei "Business Plan".

Concursul constă în prezentarea, de către elevii implicaţi, a unor planuri de afaceri pentru firmele de exerciţiu înfiinţate în unităţile de învăţământ din care aceştia provin. Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru  probarea  şi  aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.
 
Competiţia Naţională Business Plan se desfăşoară anual, începând din 2008, sub coordonarea Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic -  Departamentul de Coordonare al firmelor de exerciţiu din învăţământul preuniversitar şi îşi propune să valorifice spiritul antreprenorial al elevilor, familiarizarea acestora cu activităţile specifice mediului economic, asumarea riscului utilizând instrumentele specifice managementului riscului şi dezvoltarea competenţelor necesare unui întreprinzător dinamic.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Echipa „Brainstorms“ Zalău, în finala celei mai mari competiţii de robotică din România. Cum funcţionează robotul cu care vor să cucerească juriul

Elevii care au proiectat un avion sanitar pentru misiunile de salvare. S-au inspirat din „Avengers“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
13.04.2019, 22:13:29

....copilarii de adormit studentii....cand corporatiile lacome au acaparat cu lacomie intreg pamantul in sclavagismul lor de asa-zisa....."democratie"...

Modifică Setările