Zalău

articolul anterior articolul urmator

FOTO Ministrul Apărării, prezent la o sărbătoare militară la Zalău

0
30 Apr 2015 16:42:00
Autor: Alina Pop
Ministrul Mircea Duşa a venit joi la Zalău pentru a participa la o ceremonie militară
Ministrul Mircea Duşa a venit joi la Zalău pentru a participa la o ceremonie militară

10 ani de la înfiinţarea Batalionului 317 Sprijin Logistic ”Voievodul Gelu” Zalău şi a Batalionului 316 Asigurare Date ”Guruslău” a fost marcată joi, 30 aprilie, în municipiul reşedinţă de judeţ printr-un ceremonial la care a participat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

La eveniment au participat, alături de cadrelele militare ale celor două batalioane, şi cadre militare în rezervă şi în retragere, oficialităţi locale şi judeţene. Sărbptoarea a  inclus ceremoniile de decorare a Drapelului de luptă al celor două batalioane, dar şi cele de înmânare de către comandantul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” a ”Emblemei de Onoare a Statului Major General” comandantului Batalionului 317 Sprijin Logistic şi a ”Emblemei de onoare a Statului Major al Forţelor Terestre” comandantului Batalionului 316 Asigurare Date.


"Am dorit să particip astăzi la festivitatea aceasta organizată de dumneavoastră la sărbătorirea a zece ani de la înfiinţarea celor două batalioane pentru că ministrul şi Statul Major General respectă mult aceste subunităţi din judeţul dumneavoastră. (...) Sunteţi militari profesionişti, sunteţi militari bine pregătiţi, mulţi dintre dumneavoastră aţi fost în teatre de operaţii, mulţi dintre dumneavoastră aţi îndeplinit misiuni importante în ţară şi mulţi dintre dumneavoastră aţi fost prezenţi la datorie atunci când au fost situaţii de urgenţă şi când autorităţile locale sau judeţene v-au solicitat să participaţi la acestea”, a declarat, la momentul luărilor de cuvânt, ministrul Mircea Duşa.


El s-a adresat şi veteranilor de război, cărora le-a amintit de ordonanţa de urgenţă dată ieri de Guvern prin care li se majorează rentele cu 75 la sută şi a precizat că, fiind Anul Veteranilor de Război, 2015 va fi anul în care statul român se va ocupa inclusiv de amenajarea cimitirelor eroilor.


După încheierea ceremoniilor, ministrul a stat de vorbă câteva minute cu presă, vorbind despre incidentul petrecut în cursul dimineţii în Afganistan, în care patru militari români au fost răniţi în timpul unei misiuni în zona aeroportului Kandahar, fiind surprinşi de o maşină capcană.”Sunt răni mai uşoare. Sunt deja într-un spital militar şi starea lor este stabilă. În funcţie de evaluarea lor, vom decide dacă îi repatriem sau nu”, a declarat ministrul.


Mircea Duşa a anunţat, totodată, ”intensificarea exerciţiilor de pregătire, astfel încât militarii noştri să fie capabili să îndeplinească la orice oră din zi şi din noapte sarcinile ce le sunt încredinţate. Mă refer mai ales la exerciţii internaţionale în cooperare cu partenerii noştri din NATO şi UE”.


Intrebat despre stadiul modernizării bazei militare de la Feteşti, destinată avioanelor F16, ministrul a declarat că mare parte din lucrări vor fi realizate în acest an. "Se are în vedere refacerea pistei şi prelungirea acesteia cu 300 de metri şi realizarea de hangare noi, sisteme de comandă şi control compatibile cu avioanele F16. Majoritatea obiectivelor de investiţii de la Feteşti au termen de punere în funcţiune octombrie-noiembrie, în acest an", a spus el.

Vă mai recomandăm:

Veteran de război, decorat de preşedintele Klaus Iohannis la 70 de ani de la victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite

FOTO Armata nu-şi uită foştii soldaţi. Veteran de război, sărbătorit la împlinirea a 96 de ani

A ajuns prizonier în Germania, după ce ziua de 23 august 1944 l-a prins învăţând radiotransmisie pe avioanele armatei fasciste

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările