FOTO Ce se poartă anul acesta de 1 Martie: mărţişoare comestibile sau aranjamentele făcute din lemn, seminţe şi pene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pene şi quilling
Pene şi quilling

Sute de copii, profesori şi meşteri populari din tot judeţul şi-au etalat mărţişoarele făcute de ei în cadrul unei noi ediţii a Târgului de mărţişoare tradiţionale, ce a avut loc sâmbătă, 28 februarie.

Evenimentul, găzduit şi organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, s-a bucurat de participarea unui număr record de participanţi. Potrivit lui Daniel Săuca, managerul centrului, aproximativ 200 de copii de la şcolile şi de la centrele de plasament din judeţ, dar şi meşteri populari sălăjeni au oferit spre vânzare mii de mărţişoare. Nemaiîntâlnită la ediţiile anterioare ale târgului a fost şi varietatea exponatelor, evenimentul venind cu o noutate în materie: mărţişoare dulci. Delicatesele în formă de mărţişor au fost prezente la două standuri - la cel al Liceului Tehnologic ”Voievodul Gelu” Zalău, unde elevii le-au realizat din pastă de zahăr, dar şi la standul Complexului de servicii comunitare Şimleu Silvaniei, unde inimioarele sau figurinele în formă de lună sau floarea au fost realizate din aluat de fursecuri.


Şi copiii de la Şcoala Ortelec au venit cu un concept original - mărţişoare făcute din ghindă, lemn, nuci şi seminţe. Învăţătoarea care i-a însoţit ne-a asigurat că până şi şnururile alb-roşii sunt rodul priceperii mâinilor şcolarilor.


La o asemenea diversitate de mărţişoare şi la preţuri ce nu au depăşit, în majoritatea cazurilor, valoarea de 1 leu, cumpărătorii nu au lipsit. Printre ei s-a remarcat şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, care, pentru a avea unde-şi pune zecile de mărţişoare cumpărate, şi-a achiziţionat de la târg şi o trăistuţă.

Citeşte şi Povestea lui Moşulică, mărţişorul care te apără de deochi, de fulgere şi „urma rea”. Obiectul-unicat e studiat şi de UNESCO


O tânără din Sălaj şi-a făcut propriul sat tradiţional: muzeul viu în care poţi să retrăieşti vacanţele la bunici

Misterele Sălajului. Locurile care îţi dau fiori sau îţi pun imaginaţia la încercare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite