Zalău

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cum a pornit o profesoară de engleză o afacere cu bijuterii handmade. „Un stil simplu, feminin, care ne îmbracă zi de zi“

0
21 Nov 2018 16:11:23
Autor: Andreea Vilcovschi
Angela Popa face bijuterii handmade FOTO Facebook.com/Podoabe pretioase
Angela Popa face bijuterii handmade FOTO Facebook.com/Podoabe pretioase

O pereche de cercei confecţionaţi manual primiţi în dar de la o mătuşă i-au trezit profesoarei de engleză interesul pentru domeniul handmade.

După o carieră de 12 ani în învăţământul de stat şi privat, ca profesoară de limba engleză, zălăuanca Angela Popa, 40 de ani, a pornit recent, pe un nou drum, unul descoperit mai mult dintr-o întâmplare şi pe care a decis să îl exploreze din curiozitate. Totul a pornit în vara lui 2017, de la o pereche de cercei hand-made pe care i-a primit în dar de la o mătuşă pasionată de pietre semipreţioase şi lucru manual.

"Întâlnirea mea cu pietrele semipreţioase este o experienţă datorată unor circumstanţe potrivite: eu, la finalul concediului de creştere a copilului, o mătuşă pasionata de cristale şi proprietăţile acestora şi din nou eu, o mare iubitoare de tot ce este frumos: de la un suflet frumos, o poezie frumoasă, o floare frumoasă, până la o banală pereche de cercei", spune zălăuanca.

După ce a analizat cerceii primiţi, a cumpărat din magazinele online accesoriile necesare confecţionării unei perechi similare şi s-a apucat de experimentat. Recunoaşte că nu i-a fost deloc simplu, având în vedere că şi-a propus să pătrundă singură în tainele hand-made-ului: "Mi-a fost dificil să descopăr din imagini şi descrieri care sunt accesoriile metalice concrete de care aveam nevoie. Sunt o fire suficient de liberă şi independenta ca să nu cer prea mult ajutor, aşa încât am făcut multe descoperiri pe cont propriu, mulţumită online-ului".

S-a perfecţionat prin exerciţiu

A confecţionat primele trei perechi de cercei pe timpul nopţii, rezultatul fiind pe măsura nărăbdării şi a entuziasmului ce a cuprins-o la primirea coletului cu pietrele şi accesoriile aferente. "La vremea aceea, bijuteriile rezultate îmi păreau superbe, doar pentru simplul fapt ca arătau bine, erau realizate de mine şi erau purtabile, însă în timp mi-am dat seama că am nevoie de mai multe tipuri de cleşti şi că buclele pe care le realizam nu aduceau a cele efectuate de un profesionist", îşi aminteşte Angela. Dar nu s-a descurajat. A continuat să exerseze, a urmărit tutoriale pe Youtube, ba chiar a cerut sfaturile mătuşii, reuşind, în cele din urmă să îşi perfecţioneze tehnica de lucru.

Pe măsură ce s-a documentat despre pietrele semipreţioase cu care lucra, a ajuns să se îndrăgostească de acestea şi de poveştile din spatele lor. A început cu pietrele care o atrăgeau prin culoare ori prin poveste, limitându-se la cele cu preţuri relativ mici, iar treptat, a achiziţionat pietre tot mai diverse, având sprijinul financiar al familiei care i-a încurajat această "frumoasă nebunie", cum o numeşte ea. Lucrul cu cristalele s-a transformat în plăcere şi, în ciuda unei probleme medicale dezvoltată la mâna stângă, în urma efortului de începător, fosta profesoară de engleză mărturiseşte că nu a perceput activitatea ca fiind una dificilă.

Ce preţuri au podoabele

Dacă într-o primă fază şi-a concentrat atenţia asupra cerceilor, pe care îi consideră indispensabili din cutia de bijuterii a oricărei femei, ulterior a acceptat provocarea de a realiza brăţări şi coliere. În prezent, oferta ei, reunită sub denumirea de "Podoabe Preţioase", cuprinde cercei, brăţări, coliere, pandantive, dar şi câteva modele de inele cu pietre semipreţioase. Majoritatea accesoriilor metalice folosite sunt din argint 925 sau argint placat cu rodiu, iar pentru clientele care doresc bijuterii la preţuri mai mici, optează pentru accesorii decorative din aliaj inoxidabil, fără nichel.

Produsele sale sunt promovate şi comercializate pe Facebook şi pe blogul special creat, acolo unde persoanele interesate sunt invitate în lumea colorată şi spectaculoasă a "podoabelor preţioase". Preţurile pornesc de la 20 de lei şi variază în funcţie de costul pietrelor şi al accesoriilor necesare.

Creaţii unicat

"Podoabe Preţioase este rodul îmbinării dintre cea mai recentă dintre iubirile mele, aceea pentru splendorile naturii în forma pietrelor semipreţioase şi mai vechea mea pasiune pentru singurul accesoriu fără de care mă simt incompletă, cerceii", menţionează Angela. Potrivit spuselor sale, în realizarea creaţiilor ei se inspiră din pietrele şi culorile acestora, fără a neglija pretenţiile clientului şi având grijă ca fiecare bijuterie ce îi iese din mâini să fie unicat şi executată cu bun gust: "Podoabele mele sunt potrivite pentru a fi purtate zilnic, cristalele având puterea de a oferi culoare unei zile banale ori istovitoare, dar pot fi şi accesoriul excelent pentru o ocazie specială. Pietrele semipreţioase spun poveşti; poveşti ce se vor ascultate, întelese, iubite. Şi dacă poveştile însele nu pot fi de ajutor, bijuteriile obţinute prin alăturarea de forme, culori şi texturi pot oferi culoare stării noastre de spirit. E stilul simplu, feminin, puternic care ne îmbracă zi de zi".

Vă mai recomandăm:

Şi-a transformat hobby-ul într-o afacere: a deschis un magazin cu produse handmade

Pagini de cărţi curbate cu mesaje neobişnuite. Tânără care şi-a dezvoltat o afacere din îndoitul cărţilor „la mare artă“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările