Zalău

articolul anterior articolul urmator

FOTO România, promovată în Daily Mail. Imaginile fabuloase surprinse cu drona de un fotograf neozeelandez

1
12 Jun 2019 14:41:40
Autor: Andreea Vilcovschi
Piatra Singuratică FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
Piatra Singuratică FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail

Mai multe fotografii aeriene surprinse în România, cu drona, au fost publicate în Daily Mail şi pe site-ul Radio Europa Liberă. Imaginile au fost realizate de către un fotograf neozeelandez, cu prilejul unei vizite pe care a făcut-o pe plaiurile mioritice.

Chipul lui Decebal la Dunăre, Închisoarea Doftana, Cazinoul din Constanţa, Charlottenburg, Podul Regele Carol I, Biserica de lemn din Rogoz sau Castelul Bran sunt doar câteva dintre obiectivele suprinse din dronă de către Amos Chapple, un fotograf neozeeleandez, angajat la Radio Europa Liberă.

Imaginile au fost promovate atât pe site-ul prestigioasei publicaţii Daily Mail din Marea Britanie, precum şi pe cel al Radio Europa Liberă. Cel dintâi este intitulat "Romantismul României! De la turnuleţele vechi din Transilvania, la marile clădiri din Bucureşti, fotografii uluitoare care dezvaluie peisajul epic al ţării" şi vorbeşte despre călătoria pe care Chapple a făcut-o în ţara noastră, la volanul unui autoturism închiriat.

"România poate fi patria lui Dracula, dar ţara nu vă va umple cu oroare; dovadă stau aceste fotografii aeriene incredibile, care dezvăluie biserici vechi, oraşe fermecătoare şi munţi colţuroşi - peisaje desprinse parcă dintr-un basm", scrie Daily Mail, invitându-i pe cititori la "un zbor ce îţi tare răsuflarea, deasupra României". Fiecare imagine este însoţită de informaţii de bază despre fiecare obiectiv în parte.

Întrebat despre fotografia preferată, Amos Chapple aminteşte o rocă masivă, înconjurată de păduri, situată în estul Transilvaniei, cu referire la Piatra Singuratică, un loc pe care îl cataloghează ca unic şi extrem de fotogenic.
Toate fotografiile au fost postate de autor şi pe site-ul Radio Europa Liberă, sub titlul, "România de sus - Fotografiile aeriene ce dezvăluie secretele ascunse ale României şi trecutul tulburat".

Mai puteţi citi:

Fotografia cu văcuţe din România, selectată de National Geographic din 16.000 de instantanee. „Era înainte de apus, lumină bună şi iarbă proaspătă“

O fotografie realizată de Lucian Milaş, un zălăuan în vârstă de 36 de ani, a fost publicată pe site-ul liderului mondial în domeniul geografiei, cartografiei şi explorării, National Geographic. Instantaneul, surprins la începului lunii mai, în apropierea unei ferme, a fost selectat din peste 16.000 de fotografii înscrise în proiectul "Pop Color Story", al comunităţii foto online "Nat Geo Your Shot".

Transilvania văzută prin ochii unei londoneze. „Când vine vorba de mâncare, România mai are multe de învăţat“

Într-un articol postat în urmă cu cateva zile pe blogul său, o tânără originară din Londra relatează experienţa turistică trăită în zona Transilvaniei.

Topul celor mai fermecătoare 14 oraşe ale României. Care sunt localităţile incluse în clasament

Pentru a-i convinge pe turiştii străini că România înseamnă mai mult decât capitala Bucureşti, reprezentanţii site-ului ba-bamail.com au întocmit un top al celor mai fermecătoare localităţi din ţara noastră, amintind, în dreptul fiecăreia, câteva dintre motivele pentru care merită vizitate.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
13.06.2019, 01:27:18

Imagini si mai fabuloase vedeti cu ARMENIA in Planet Doc. ...cea mai veche tara de la Noe....crestina si fara LGBT...

Modifică Setările