Zalău

articolul anterior articolul urmator

FOTO Spectacol - eveniment: Artişti şi vedete TV, împreună pe scenă pentru Dinu Iancu Sălăjanu

0
26 Apr 2012 15:27:54
Autor: Olimpia Man
Spectacol aniversar Dinu Iancu Sălăjanu
Spectacol aniversar Dinu Iancu Sălăjanu

Un spectacol cum, probabil, n-a mai văzut Zalăul şi cum nici nu va mai vedea foarte curând. Cam aşa ar putea fi descris, pe scurt, maratonul folcloric ce a avut loc ieri pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în care nume mari ale muzicii populare româneşti au venit la Zalău pentru a-l sărbători pe Dinu Iancu Sălăjanu, la împlinirea a 20 de ani de la debut.

Este vorba despre debutul la o emisiune de televiziune - după cum a ţinut să precizeze pentru cârcotaşi chiar Dinu Iancu Sălăjanu, într-o conferinţă de presă organizată înainte de spectacol - debut care s-a produs în 1 aprilie 1992, la emisiunea teledon "Daţi un leu pentru Ateneu", prezentată de Marioara Murărescu. "Am vrut iniţial să organizez acest spectacol aniversar pe 1 aprilie, dar am decis să amân puţin pentru că era post", a explicat artistul.

Aşteptarea pare, însă, să fi meritat, pentru că rezultatul a fost un spectacol de excepţie, în care dincolo de numele mari ale muzicii populare româneşte ce s-au perindat pe scenă, a răzbătut profesionalismul echipei TVR conduse de Elize Stan, care a asigurat producţia evenimentului. De la prezentarea impecabilă a spectacolului, asigurată de frumoasa Iuliana Tudor, la orchestra "Lăutarii" din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, de la lumini, la sunet, totul a fost făcut la standarde profesioniste, cu care spectatorii din Zalău nu au prea avut ocazia să se întâlnească până acum.


DĂ CLICK PE GALERIE PENTRU A VEDEA IMAGINILE

În faţa celor aproximativ 600 de zălăuani care au reuşit să pună mâna pe o invitaţie la spectacol, parada vedetelor populare a fost deschisă chiar de artistul aniversat, Dinu Iancu Sălăjanu. A urmat, apoi, Nicolae Furdui Iancu, cel care i-a fost alături cu sfaturi şi care i-a deschis multe uşi la începutul carierei, pentru ca mai apoi să-i devină şi naş de cununie. Pe scenă a urcat apoi Sava Negrean Brudaşcu, o tânără speranţă a folclorului ardelean - Bogdan Toma, tânăra, dar deja cunoscuta noastră Alexandra Chira, violonistul Ovidiu Barteş, Mioara Velicu, Ionuţ Fulga, Marian Deac, Andreea Voica, Niculina Stoican şi inegalabilul taragotist Dumitru Fărcaş, care a aniversat zilele trecute 50 de ani de activitate artistică.

Spectacolul a fost precedat de o conferinţă de presă, la care a participat Dinu Iancu Sălăjanu şi o parte dintre invitaţii săi. Fiecare dintre invitaţi a spus câteva cuvinte - de laudă - la adresa artistului aniversat, subliniind seriozitatea cu care acesta şi-a construit cariera şi viaţa, calitate care, în opinia lor, face diferenţa între artiştii care rămân pentru multă vreme în atenţia publicului şi cei care, deşi nelipsiţi de talent, au doar o apariţie meteorică pe marea scenă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările