FOTO VIDEO Cum se desfăşoară orele de pregătire pentru examenele naţionale. „Fiecare elev stă la şcoală trei ore“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii au fost întâmpinaţi cu marcaje vopsite pe asfalt şi pe holuri, cu termometre non-contact, dezinfectanţi şi măşti de protecţie.

Aproximativ 75% din totalul elevilor din anii terminali din judeţul Sălaj au anunţat că vor participa la orele de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. La Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, acolo unde există o clasă a VIII-a şi opt clase a XII-a, doar absolvenţii de liceu participă la aceste cursuri.

"La clasa a VIII-a, s-a luat hotărârea, împreuna cu părinţii şi profesorii, ca pregătirea pentru examenele nationale să fie continuată pe platforme online, aşa cum s-a procedat şi până acum", explică prof. Florin Morar (foto jos), directorul prestigioasei unităţi de învăţământ.

Pentru colegii lor mai mari, reprezentanţii şcolii s-au pregătit intens: au fost amenajate circuite separate pentru intrare şi ieşere, în curte şi pe holuri au fost trasate săgeţi şi linii din doi în doi metri, pentru ca elevii să păstreze distanţa între ei. În curte, absolvenţii sunt întâmpinaţi de profesori, care îi direcţionează pe elevi spre corpul A sau C, unde se derulează orele. La intrarea în şcoală, sunt aşteptaţi de cadre medicale, care le iau temperatura cu termometre non-contact şi le oferă câte două măşti.

image

Din cei 234 de absolvenţi ai celor opt clase, 204 şi-au exprimat dorinţa de a veni la şcoală în perioada aceasta, mai spune directorul CNS Zalău. Potrivit acestuia, în cadrul consiliului profesoral s-a stabilit ca pe parcursul celor 10 zile de pregătire, să fie aprofundate cele 18, respectiv 35 de subiecte de antrenament pe care ministerul le-a pus la dispoziţie.

"Am decis ca la principalele materii de Bacalaureat - română şi matematică - să desfăşurăm două ore, iar la disciplina la alegere, câte o oră; prin urmare, fiecare elev stă la şcoală trei ore. Cred că vor fi eficiente, astfel încât pe ultima sută de metri să aprofundăm şi să lămurim eventualele neclarităţi pe care le au elevii. Îmi place să cred că avem elevi foarte buni care s-au pregătit în această perioadă. Evident că rezultatele se vor vedea la examene, dar eu am încredere în ei că s-au pregătit foarte bine, mai ales că Bacalaureatul va avea o pondere importantă şi la admiterea la facultate, prin urmare elevii sunt direct interesaţi să aibă rezultate bune", a punctat prof. Morar.

Mai puteţi citi:

Festivitate pe timp de pandemie. Ce surpriză au pregătit profesorii unui liceu pentru absolvenţii clasei a XII-a

Proiectul care facilitează accesul elevilor de la ţară la educaţie. 150 de laptopuri şi calculatorare donate şcolilor din trei judeţe

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite