Zalău

articolul anterior articolul urmator

Gripa impune restricţii la Spitalul din Zalău. Măsurile de urgenţă care îi vizează pe aparţinători

0
13 Feb 2020 21:41:36
Autor: Andreea Vilcovschi
Accesul în spital a fost limitat FOTO Arhivă
Accesul în spital a fost limitat FOTO Arhivă

La cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sălaj au fost luate o serie de măsuri pentru prevenirea extinderii virusului gripal.

În contextul epidemiei de gripă, oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău recomandă aparţinătorii să îşi limiteze vizitele în spital şi să nu vină însoţiţi de copii, care sunt mult mai vulnerabili în faţa bolii. De asemenea, accesul în spital a fost restricţionat, aparţinătorii putându-şi vizita rudele bolnave doar în intervalul orar 15-16, iar în situaţia în care pacientul este deplasabil şi nu prezintă risc de cădere, vizita se va efectura în holul de la intrarea în secţie.

Ca măsuri de prevenţie, atât pentru vizitatori, cât şi pentru pacient, oficialii recomandă utilizarea echipamentului de protecţie care se găseşte în holul de la intrarea în secţie, alcătuit din mască, halat şi botoşei, în funcţie de specificul secţiei. La intrarea şi la ieşirea din spital, se recomandă dezinfectarea mâinilor cu soluţiile dezinfectante puse la dispoziţie de către unitatea medicală.

De la începutul acestui an, în Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Zalău au fost confirmate peste 400 de cazuri de gripă. Acestora şi se adaugă pacienţii diagnosticaţi în urma testelor efectuate pe secţii ori în laboratoarele private.

Statisticile Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj arată că în ultima săptămână numărul cazurilor de infecţii respiratorii, pneumonii şi gripă sunt în creştere. În perioada 3-9 februarie au fost înregistrate 207 cazuri de gripă, faţă de cele 181 din săptămâna anterioară. Peste 400 de sălăjeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, iar aproape 3.000, cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

Citiţi şi:

Valul de viroze şi gripă a redus programul de vizită la Spitalul Judeţean Zalău

Teama de gripă sufocă Urgenţa. Medic UPU: „Cei cu simptome să contacteze medicul de familie”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările