Zalău

articolul anterior articolul urmator

Inflaţie de pretendenţi la un post de judecător sau procuror

0
14 Aug 2014 20:23:04
Autor: Alina Pop
Peste 5.000 de candidaţi s-au înscris la cele două concursuri
Peste 5.000 de candidaţi s-au înscris la cele două concursuri

Peste 30 de candidaţi din Sălaj s-au înscris la cele două concursuri organizate în această perioadă de Institutul Naţional al Magistraturii (INM): concursul de admitere la INM, respectiv cel de admitere în magistratură.

La concursul de admitere la INM s-au înscris 23 de sălăjeni. Ei concurează, alături de alţi aproximativ 4.000 de candidaţi din toată ţara, pe 160 de locuri - 80 pentru judecatori şi 80 pentru judecători. Dintre cei 23, 19 vor să devină judecători, doar patru optând pentru varianta de a fi procurori.


La concursul de admitere în magistratură, printre cei este 1.000 de jurişti şi avocaţi cu experienţă de minimum cinci ani înscrişi sunt şi 11 din Sălaj, cu toate că niciunul dintre cele 26 de posturi de judecător şi cele 10 posturi de procuror scoase la concurs în acest sens nu este în instanţele din Sălaj. Este Vorba despre Cristina Băla, Delia Brîndea, Daniel Dreptate, Adriana Fărcaş, Anca Ilieş, Florin Jula, Corina Lazăr, Minodora Marincaş, Simona Popeţi şi Mariana Săbădâş - înscrişi în competiţia rezervată judecătorilor, şi Alexandru Pop, singurul candidat din Sălaj ce luptă pentru o funcţie de procuror.


În ambele cazuri, concursul începe în 31 august, cu testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice. Urmează, apoi, proba scrisă, eliminatorie, de verificare a raţionamentului logic , candidaţii rămaşi urmând să susţină, apoi, proba interviului. Rezultatele finale vor fi afişate în la mijlocul lunii octombrie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările