Zalău

articolul anterior articolul urmator

Masca devine obligatorie în apropierea şcolilor din Sălaj. Ce restricţii au impus autorităţile pentru industria HoReCa

0
7 Oct 2020 20:59:11
Autor: Andreea Vilcovschi
Masca este obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor FOTO Arhivă
Masca este obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor FOTO Arhivă

Părinţii care îşi duc sau aduc copiii la şi de la şcoală sunt obligaţi să poarte mască, au decis miercuri, 7 octombrie, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj.

Potrivit deciziei luate în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, începând de vineri, 9 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încăt să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 m în jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din Sălaj.

Tot de vineri, programul de lucru cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, şi a celor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în spaţiu închis (în interior) şi exterior (la terase), nu se poate prelungi după orele 24.00 şi se desfăşoară, obligatoriu, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

CJSU Sălaj a mai stabilit că începând de luni, 12 octombrie, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, se suspendă activitatea cu publicul, în interior, a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor şi a celor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Se permit, în schimb, prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
În localităţile în cauză, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în aceste spaţii. De asemenea, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Autorităţile au mai anunţat că sunt permise prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a cel mult şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Pot fi organizate cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu condiţia să nu participe mai mult de 50 de persoane în interior si 100 în exterior, şi să se respecte regulile de distanţare fizică şi celelalte măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Vă mai recomandăm:

Un prestigios colegiu îşi închide porţile din cauza coronavirusului. Patru elevi au fost infectaţi
 
Prefectul de Sălaj, mesaj către preoţi. „Să fie foarte rezervaţi în a face aprecieri despre un candidat sau altul“
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările