Zalău

articolul anterior articolul urmator

Modul inedit în care un voluntar Invictus diagnosticat cu COVID-19 a adus un omagiu veteranilor

0
25 Oct 2020 14:29:30
Autor: Andreea Vilcovschi
Dan Terheşiu a alergat 60 km prin apartament Facebook.com/Darjan Florin
Dan Terheşiu a alergat 60 km prin apartament Facebook.com/Darjan Florin

Comisarul Dan Terheşiu, voluntar Invictus diagnosticat cu COVID-19, a adus un omagiu veteranilor alergând şapte ore pe holul de nouă metri al apartamentului.

Din 2017, comisarul Dan Terheşiu, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, a participat la fiecare ediţie a "Ştafetei Veteranilor", parcurgând alături de alţi voluntari "Invictus", ultimul tronson al cursei, cei dintre Zalău şi Carei.

Şi în acest an, sălăjeanul în vârstă de 43 de ani şi-a propus să alerge pe cei 84 de kilometri ai traseului, alături de opt militari. În urmă cu câteva zile, însă, Dan Terheşiu a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a urmat un tratament cu antibiotice, având în vedere că radiografia a indicat că i-au fost afectaţi plămânii. Ulterior, pentru că nu a prezentat simptome, a fost izolat la domiciliu împreună cu soţia şi cei doi copii.

Acest lucru nu l-a împiedicat, însă, să se alăture "Ştafetei Veteranilor". Sâmbătă, 24 octombrie, la ora 8.00, atunci când ceilalţi voluntari Invictus luau startul din Cimitirul Eroilor din Zalău, pentru a duce la Carei culoarea galbenă a drapelului naţional, Dan Terheşiu a început cursa în apartamentul său. Echipat corespunzător, zălăuanul a alergat timp de mai bine de 7 ore pe holul de 9 metri al casei, între uşa de la intrare şi cea de la baie. În acest fel, a parcurs echivalentul celor 60 de kilometri dintre Zalău şi Tăşnad, localitatea în care colegii lui au poposit peste noapte. „Am urmat dimineaţă acelaşi ritual pe care l-aş fi urmat dacă alergarea era alături de Invictus. Am pornit la 8, „deodată” cu ei. Am alergat aproximativ aceeaşi distanţă pe care au parcurs-o ei, de la Zalău la Tăşnad, cam 60 de kilometri. Terenul meu de joacă a fost un hol de nouă metri lungime, în apartament şi mi-au trebuit ceva mai mult de 7 ore pentru toată distanţa", a declarat Dan Terheşiu, pentru "Adevărul".

"Ştafeta Veteranilor" este o acţiune de omagiere a militarilor care au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţiuni. Ediţia din acest an angrenează circa 230 de voluntari, militari şi civili, care au alergat pe trei trasee, din Tulcea, Sighişoara şi Reşiţa. Fiecărui traseu i-a fost alocată câte una din cele trei culori ale drapelului naţional, acestea urmând să se reunească duminică, 25 octombrie, de Ziua Armatei, la Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO Tricolorul, pe ultimul tronson al Ştafetei Invictus. „Arătaţi întregii naţiuni cât de important este să îi respectăm pe veteranii de ieri ai României“
 
Cine este subofiţerul anului 2018. „Reuşita este încununarea unei cariere, rezultatul unor ani de muncă“
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările