Zalău

articolul anterior articolul urmator

Noul prefect al Sălajului a fost învestit în funcţie. "Vreau o altă abordare a activităţii Prefectului, deoarece s-a instaurat o oarecare rutină" - VIDEO

1
10 Mar 2017 20:20:53
Autor: Andreea Vilcovschi
Florin Florian este noul prefect al judeţului Sălaj FOTO Andreea Vilcovschi
Florin Florian este noul prefect al judeţului Sălaj FOTO Andreea Vilcovschi

După un an şi o săptămână petrecute în fotoliul de prefect al judeţului, tehnocratul Marin Niţu a fost înlocuit din funcţie cu fostul social-democrat Florin Florian.

Numit în funcţie urmă cu două zile, noul prefect al judeţului Sălaj, Florin Florian, a fost învestit vineri, 10 martie, în prezenţa directorului general pentru relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor-Iulian Gheorghe.

La ceremonie au fost prezenţi şi subprefectul Vasvari Robert-Gergely, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, parlamentarii sălăjeni, angajaţi ai Prefecturii sălăjene, precum şi directori de instituţii deconcentrate. De la eveniment a lipsit, însă, fostul prefect, Marin Niţu, cel care a ocupat fotoliul în ultimul an.

După depunerea jurământului, Florin Florian s-a adresat, vizibil emoţionat, celor prezenţi în Sala "Porolissum" a Consiliului Judeţean, angajându-se să depună "toate diligenţele pentru ca programul de guvernare, aflat deja în curs de implementare, să schimbe în bine viaţa fiecărui cetăţean al judeţului".

Inginer de profesie, cu o experienţă de aproape 20 de ani în acest domeniu, atât în mediu privat, cât şi în cel public, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu a precizat că îşi doreşte transparenţă în activitatea administrativă, dar şi "implicare promptă în soluţionarea problemelor fiecărei comunităţi din judeţ şi de sprijin efectiv pentru mediul de afaceri, sindicate, sistemul de învăţământ şi sectorul medical şi pentru toate domeniile cu impact asupra calităţii vieţii cetăţenilor".

Florian a mai adăugat că în contextul economico-social actual este necesară o mai bună comunicare din partea factorilor decizionali, o comunicare interinstituţională eficientă şi seriozitate din partea fiecăruia. "Respectarea şi aplicarea legii de către fiecare funcţionar din judeţ, pornind de la administraţia locală, continuând cu administraţia judeţeană şi instituţiile publice deconcentrate, să fie regulă clară şi nu doar un slogan. Rolul prefectului judeţului doresc să fie, pe lângă toate atribuţiile conferite de lege, puntea de legătură între Guvern şi omul simplu", a punctat oficialul sălăjean.

Acesta a subliniat că are în plan "o altă abordare a activităţii prefectului, deoarece s-a instaurat oarecum o activitate de rutină şi de aici s-au născut diverse interpretări" şi îşi doreşte ca viziunea sa să aducă "o schimbare în bine în administraţie".

În discursul său de învestire, Florian, care a fost, până nu demult, membru PSD, a ţinut să facă referire şi la realizările de până acum ale Guvernului Grindeanu, afirmând că măsurile implementate în primele două luni de guvernare "sunt o dovadă a bunelor  intenţii şi bunăvoinţei Guvernului de a transforma România în bine".

Florin Florian, învestit ca prefect

Vă mai recomandăm:

Prefectul Sălajului face ordine în Palatul Administrativ: "Consiliul Judeţean are spaţii date în chirie, dar foloseşte gratuit clădirea Prefecturii"

Prima prefectură din ţară care cere bani europeni pentru reabilitare termică. Instituţia vrea să scape de facturile exorbitante la încălzire

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
10.03.2017, 21:29:17

... rutina vi-i hotia ... acum ca aveti unda verde la furat, 'rutina' asta va deveni o meserie cu acte in regula ...

Modifică Setările