Zalău

articolul anterior articolul urmator

O copilă de 13 ani a cerut ajutor la 112 pe motiv că este sechestrată. Ce au descoperit poliţiştii

0
16 Jun 2020 17:40:41
Autor: Andreea Vilcovschi
Tânăra a cerut ajutorul poliţiştilor FOTO Arhivă
Tânăra a cerut ajutorul poliţiştilor FOTO Arhivă

Zeci de poliţişti s-au mobilizat să caute o adolescentă care a sunat la 112 susţinând că a fost sechestrată. După apel, copila de 13 ani nu a mai putut fi contactată.

O adolescentă de 13 ani din Şimleu Silvaniei a sunat luni, 15 iunie, în jurul orei 17, la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutor susţinând că este sechestrată într-o locuinţă, dar că nu poate oferi informaţii suplimentare pe motiv că faţa i-a fost acoperită. După această convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactată.

Pentru găsirea acesteia au fost angrenaţi nu mai puţin de 26 de poliţişti de la mai multe structuri, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română, adolescenta a fost găsită marţi, 16 iunie, ea recunoscând că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi că a sunat în glumă la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al părinţilor, iar tânăra şi-a dat alt nume decât cel real.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările urmând a fi extinse şi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

"Nu induceţi în eroare organele judiciare! Conform articolului 268 din Codul Penal, sesizarea penală, făcut prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", au transmis oficialii IPJ Sălaj.

Mai puteţi citi:

Fată de 16 ani bătută şi violată în plină stradă „la comanda“ unei copile de 13 ani. Cum a declanşat o fetiţă un caz de o violenţă extremă

Cum şi-a bătut joc o copilă de 14 ani de 35 de poliţişti. Procuror: „Traversăm o perioadă de plictiseală maximă“
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările