Zalău

articolul anterior articolul urmator

Oferta cu care conducerea Tenaris vrea să stingă conflictul din fabrica de la Zalău. Ce îi nemulţumeşte pe sindicalişti

0
10 Aug 2018 13:13:54
Autor: Andreea Vilcovschi
Salariaţii au organizat un marş şi un miting de protest FOTO Adevărul
Salariaţii au organizat un marş şi un miting de protest FOTO Adevărul

Oferta făcută de către conducerea companiei urmează să fie discutată de către liderii sindicali şi muncitorii din fabrică.

Conducarea producătorului de ţevi TenarisSilcotub a făcut o nouă ofertă angajaţilor fabricii de la Zalău, în contextul protestelor de stradă desfăşurate pe fondul nemulţumirilor salariale.

Liderul Sindicatului "Metalurgistul" Zalău, Alexandru Rus, a avut, la mijlocul acestei săptămâni, o întâlnire cu managerul general al Tenaris Silcotub, Mihaela Popescu, care le-a propus protestatarilor un bonus, care ar urma să fie plătit până la finele anului, în două tranşe. "Conducerea companiei şi-a arătat disponibilitatea de a acorda un bonus, plătit în două tranşe a câte 600 de lei brut fiecare. Este un pas înainte, însă nu răspunde nevoilor angajaţilor", a precizat Rus, potrivit căruia revendicarea personalului presupunea majorarea salariilor de bază cu sume cuprinde între 250 şi 350 de lei. "O creştere a salariului de bază au dermina şi majorarea tuturor sporurilor şi bonusurilor; altfel spus, va creşte tariful orar. În schimb, un bonus fix s-ar adăuga la venitul total şi va fi apoi impozitat. Urmează să discutăm cu oamenii despre această ofertă şi apoi să venim cu un răspuns", a mai spus liderul de sindicat.

Angajaţii fabricii Silcotub au organizat în ultima perioadă două acţiuni de protest în stradă, după ce nu au reuşit să ajungă cu patronatul la un numitor comun în privinţa creşterilor salariale.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Sute de angajaţi ai Silcotub Zalău au protestat alături de familii pentru salarii mai mari. „Respectaţi-vă muncitorii!“

FOTO VIDEO Protest cu fluiere şi vuvuzele al salariaţilor Tenaris. „Scoateţi-ne de sub asuprirea multinaţionalelor“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările