Zalău

articolul anterior articolul urmator

Olimpiada satelor din Transilvania 2019. Cei mai buni elevi din opt judeţe se întrec la matematică

0
12 Apr 2019 23:36:06
Autor: Andreea Vilcovschi
Festivitatea de deschidere a avut loc vineri FOTO ISJ Sălaj
Festivitatea de deschidere a avut loc vineri FOTO ISJ Sălaj

Elevii din satele Transilvaniei se întâlnesc în acest sfârşit de săptămână în localitatea sălăjeană Bobota, pentru a-şi testa cunoştinţele în domeniul matematicii.

Peste 130 de elevi din şcolile satelor şi comunelor judeţelor Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sibiu şi Sălaj participă în acest sfârşit de săptămână la Olimpiada satelor din Transilvania, un concurs interjudeţean de matematică pentru clasele IV-VIII.

Ajuns la a noua ediţie, evenimentul este organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială "Gheorghe Şincai" Bobota şi Primăria comunei Bobota, din comisia ştiinţifică făcând parte profesori universitari de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de matematică.

Festivitatea de deschidere a avut loc, vineri, 12 aprilie, la Zalău, concursul urmând să se desfăşoare sâmbătă, 13 aprilie, la Şcoala din Bobota. Cei mai buni elevi vor fi premiaţi la finalul zilei, la Căminul Cultural din localitate.
Olimpiada satelor din Transilvania este o competiţie de excelenţă care urmăreşte stimularea elevilor din mediul rural care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul ştiinţific.

Vă mai recomandăm:

Dezastru la Simularea Bac-ului în Sălaj. Aproape 60% dintre elevii de clasa a XII-a nu au promovat

VIDEO Echipa „Brainstorms“ Zalău, în finala celei mai mari competiţii de robotică din România. Cum funcţionează robotul cu care vor să cucerească juriul

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările