Peste 11 milioane de lei pentru Urgenţa Spitalului Judeţean Zalău. Cum va arăta secţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urgenţa cele mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Sălaj va fi extinsă, modernizată şi dotată printr-un amplu proiect european.

Un proiect în valoare totală de peste 11 milioane de lei, din care mai mult de jumătate reprezintă fonduri nerambursabile, va fi implementat în judeţul Sălaj pentru îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă. Investiţiile ce se vor derula până în aprilie 2022, în cadrul POR 2014-2020, vor presupune extinderea, modernizarea şi dotarea UPU-SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Contractul de finanţare este deja semnat.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Sălaj, instituţie în administrarea căreia se află unitatea spitalicească, investiţiile sunt necesare atât pentru a putea face faţă numărului tot mai mare de pacienţi, cât şi pentru a respecta standardele impuse de actele normative în vigoare. "Având în vedere numărul mare de pacienţi care apelează în fiecare an la serviciile UPU-SMURD - peste 40.000 de cazuri - se impune atât reconsiderarea totală a destinaţiilor spaţiilor existente, cât şi realizarea unor spaţii suplimentare în vederea asigurării desfăşurării actului medical în condiţii optime şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Singura posibilitate pentru atingerea acestui obiectiv este realizarea unor extinderi (construcţii noi) tangente construcţiei existente care să facă parte integrantă, atât din punct de vedere al circuitelor funcţionale cât şi din considerente spaţiale, din structura existentă a secţiei UPU-SMURD", se arată într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene.

Spaţiile nou create vor fi dotate cu aparatură medicală corespunzătoare şi vor avea următoarele funcţiuni: spaţiu ghipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pentru sectorul pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţii care au trecut de faza de triere, traseu liber din zona de acces ambulanţe direct în zona de resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative şi spaţii pentru spălare, dezinfectare, reparare şi/sau depozitare tărgi şi/sau scaune rulante pentru pacienţi.

Având în vedere trendul ascendent al solicitărilor din Urgenţă, tipologia vastă a cazurilor medicale asistate, timpii actuali de aşteptare, frecvenţa cazurilor medicale grave şi uzura aparaturilor şi materialelor existente, oficialii CJ Sălaj consideră că implementarea proiectului va asigura pacienţilorservicii de calitate, la standarde europene şi va permite personalului angajat să îşi desfăşoare activitatea într-un cadru conform normelor în domeniu.

Mai puteţi citi:

Situaţie stranie la Spitalul de Urgenţă Zalău. Niciun candidat înscris pentru şefia UPU-SMURD

Bolnavi trataţi cu aparatură medicală veche de 50 de ani. Proiectul care ar trebui să asigure dotări moderne

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite