Zalău

articolul anterior articolul urmator

Pilotul erou decorat de Ministerul de Interne. Gestul impresionant care i-a adus Emblema de Onoare

0
17 Jul 2020 13:33:59
Autor: Andreea Vilcovschi
Victor Hălmăgian a primit Emblema de Onoare a MAI FOTO DSU/ISU Sălaj
Victor Hălmăgian a primit Emblema de Onoare a MAI FOTO DSU/ISU Sălaj

În vârstă de 31 de ani, pilotul SMURD a acumulat până acum peste 1.700 de ore de zbor şi aproape 1.000 de misiuni.

26 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, precum şi cadre de la Inspectoratul General de Aviaţie şi Clubul Sportiv Dinamo, care s-au remarcat, în ultimul an, prin fapte deosebite, acte de eroism sau prin iniţierea sau participarea la acţiuni caritabile, au primit Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Printre cei cărora le-a fost acordată distincţia se numără şi Victor Hălmăgian, unul dintre piloţii SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Jibou.

Originar din Arad, Victor Hălmăgian are 31 de ani şi lucrează ca pilot la Punctul de Operare Aeromedical Jibou. A urmat cursurile de licenţă din cadrul Academiei Forţelor Aeriene, devenind pilot militar în anul 2013. Ambiţios şi determinat, şi-a continuat studiile, iar astăzi deţine o diploma de master obţinută tot în cadrul aceleaşi facultăţi, precum şi un curs de specializare făcut în Germania pe un elicopter EC 135, tipul de aeronavă care azi îi este camarad în lupta cu secundele, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

De-a lungul carierei sale a acumulat peste 1.700 de ore de zbor şi aproape 1.000 de misiuni.

Victor este căpitan, iar în 20 iulie, de Ziua Aviaţiei, va fi avansat în gradul de locotenent comandor.
"Încă din 2013, Victor a început să îşi clădească pas cu pas cariera la Punctul de operare aeromedical de la Arad, iar din ianuarie 2020, zboară şi salvează vieţi cu elicopterul SMURD de la Jibou, punctul aeromedical operaţionalizat anul trecut, îndeplinind cu succes peste 90 de misiuni", precizează DSU.
În 16 iulie, de ziua Ministerului Afacerilor Interne, Victor Hălmăgian a fost decorat de ministrul Marcel Vela cu Emblema de onoare "pentru servicii şi fapte care au contribuit la ridicarea prestigiului Ministerului Afacerilor Interne".

La începutul acestui an, tânărul pilot a participat la o misiune dificilă, făcând posibil ca inima unui pacient intrat în moarte cerebrală să bată astăzi în pieptul unui bărbat de 47 de ani. Potrivit bihon.ro, Victor Hălmăgian a înfruntat ceaţa, obstacolele şi riscurile pentru a duce la timp, la Institutul Inimii de la Târgu-Mureş, cordul pentru transplant. După ce a aterizat în condiţii nefavorabile în curtea unei biserici, a călătorit cu maşina unui sătean până la spital şi, pentru a nu piarde nicio secundă, a urcat patru etaje şi a ajuns cu cutia în faţa sălii de operaţie, unde pacientul de pe lista de aşteptare era pregătit pentru intervenţia chirurgicală.

Citiţi şi:

Povestea Nelei, tânăra care salvează vieţi în timpul liber. „Înainte să pornesc la o intervenţie, mă rog să nu fie copii“
 
Jandarmeriţa de aur. Cine este cea mai bună trăgătoare din Ministerul de Interne
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările