Zalău

articolul anterior articolul urmator

Premiu de excelenţă pentru Zalău, la Gala Asociaţiei Municipiilor. Proiectele care i-au adus recunoaştere la nivel naţional

0
10 Dec 2019 15:01:50
Autor: Andreea Vilcovschi
Premiul a fost înmânat viceprimarului Teodor Bălăjel FOTO Primăria Zalău
Premiul a fost înmânat viceprimarului Teodor Bălăjel FOTO Primăria Zalău

Gala îşi propune să stimuleze competiţia între municipii pentru obţinerea celor mai bune rezultate la nivelul administraţiei publice locale.

Municipiul Zalău a primit luni, 9 decembrie, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, premiul de excelenţă  în eficienţă energetică. Această apreciere este rezultatul fondurilor europene atrase de municipalitate pentru eficienţă energetică şi reducerea emisiilor de CO2, proiecte care cuprind lucrări de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor rezidenţiale, clădirilor publice şi iluminatului public. Valoarea acestor proiecte este de 77 milioane lei.

Premiul a fost înmânat viceprimarului Teodor Bălăjel. Acesta a declarat că la această gală Zalăul a participat cu trei proiecte majore: anveloparea a 1.062 de apartamente, creşterea eficienţei energetice a patru şcoli din oraş, precum şi modernizarea şi extinderea iluminatului public în municipiu.

Potrivit spuselor sale, proiectele au fost demarate în 2019 şi se află în diferite etape. "Unele sunt aproape de finalizare, pentru altele s-a făcut deja recepţia lucrărilor, iar altele sunt în perioada de implementare", a menţionat Bălăjel, care a precizat că prin investiţiile în creşterea eficienţei energetice, consumul de gaze naturale pentru încălzirea imobilelor scade cu 30-50%, iar aspectul oraşului este îmbunătăţit.

Gala Asocieţiei Municipiilor din România a avut loc luni, 9 decembrie, la Bucureşti şi este un proiect care stimulează competiţia între municipii pentru obţinerea celor mai bune rezultate la nivelul administraţiei publice locale.

Citiţi şi:

Un milion de lei pentru ideile zălăuanilor. Ce proiecte vor schimba faţa oraşului

Investiţie de 60 milioane de lei pentru reducerea poluării. Cum îşi propun autorităţile să încurajeze mersul pe jos şi cu bicicleta

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările