Zalău

articolul anterior articolul urmator

Reacţia Ministrului Transporturilor la scrisoarea deschisă a unui primar: „Hai să ne facem vânt cu coada“

0
26 Jun 2020 16:22:52
Autor: Andreea Vilcovschi
Virgil Popescu, Ludovic Orban şi Lucian Bode au făcut o vizită la Zalău FOTO Facebook.com/PNL Sălaj
Virgil Popescu, Ludovic Orban şi Lucian Bode au făcut o vizită la Zalău FOTO Facebook.com/PNL Sălaj

Conducerea Primăriei Zalău a cerut premierului să se implice pentru deblocarea unor proiecte în valoare de 67 milioane de lei ce vizează dezvoltarea reşedinţei de judeţ.

Într-o scrisoare deschisă transmisă premierului Ludovic Orban, cu o zi înainte de vizita acestuia la Zalau, conducerea Primăriei îi solicită să dispună „măsurile care se impun pentru deblocarea situației existente și semnarea cât mai repede a contractelor de finanțare”.

Semnatarii - primarul Ionel Ciunt, viceprimarii Teodor Bălăjel şi Fazakas Nicolae, şi administratorul public Călin Forţ - susţin că în lista de investiții a municipiului Zalău „sunt câteva proiecte blocate la ministerele de resort din Guvernul României, iar deblocarea acestora este foarte importantă pentru modernizarea orașului". 

Proiectele în cauză, în valoare de 67 milioane de lei, sunt: varianta de ocolire a municipiului, un teren de sport, un bazin didactic de înot, reabilitarea și modernizarea Pieței Iuliu Maniu și a Pieței 1 Decembrie 1989, pietonizarea străzii Unirii și reabilitarea DJ191C (str. Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății), amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate - etapa II, respectiv modernizarea și extinderea iluminatului public - etapa II.

Prezent la Zalău împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, zălăuanul Lucian Bode, a ţinut să clarifice situaţia şi a transmis un răspuns ironic semnatarilor scrisorii deschise. „Este din categoria «hai să ne facem vânt cu coada»”, a spus Bode.

Acesta a subliniat că în cele opt luni de când este ministru, nu a fost contactat niciodată de către cei din conducerea Primăriei Zalău în privinţa respectivelor proiecte: „La fiecare obiectiv de aici aş putea să le dau câte raspunsuri doresc ei, dar nu îl consider un demers serios, atâta timp cât, instituţional, nu au avut nici măcar bunăvoinţa să aibă o discuţie cu ministrul Transporturilor, care este din Sălaj şi care vine săptămânal în judeţ".

Premierul Ludovic Orban a făcut vineri, 26 iunie, o vizită în judeţul Sălaj, fiind însoţit de ministrul Transporturilor şi cel al Energiei.

Mai puteţi citi:

A fost semnat contractul pentru un nou tronson din Autostrada Transilvania. Ministrul Transporturilor: „Asistăm la un moment istoric“

Cum s-au împărţit banii pentru drumurile naţionale. Bode: „O Regională a primit din pix cât toate celelalte la un loc“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările