Reţeta unui delicios preparat de post. Cum găteşti rapid tocăniţa de cartofi şi ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tocanita de cartofi cu ciuperci

Pentru cei care ţin postul Paştelui şi care sunt în căutarea unei reţete săţioase şi gustoase, cunoscutul gastronom sălăjean Mircea Groza vine cu o reţetă uşor de preparat.

Într-o perioadă cu numeroase restricţii alimentare, dacă inspiraţia vă lasă baltă tocmai când trebuie să pregătiţi ceva pentru masa de prânz, puteţi încerca un fel de mâncare pentru care nu va trebui să petreceţi prea mult timp în bucătărie.

Este vorba despre tocăniţa de cartofi şi ciuperci, după reţeta gastronomului sălăjean Mircea Groza.

Pentru acest preparat aveţi nevoie de cartofi, ciuperci, un ardei, usturoi verde, ceapă verde, frunze de pătrunjel, frunză de dafin, suc de roşii, sare, piper, boia dulce.

tocanita de cartofi cu ciuperci

Curăţaţi cartofii şi crăpaţi-i pe lung, în bucăţi mai mari, apoi puneţi-i la fiert într-un vas cu apă rece, sare şi frunzele de pătrunjel. Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le în bucăţi mai mari şi căliţi-le într-o cratiţă cu ulei. Completaţi cu sare şi dafin, amestecaţi uşor, apoi adăugaţi trei fire de usturoi verde şi vreo cinci-şase de ceapă verde toacate mărunt.

tocanita de cartofi cu ciuperci

Din când în când turnaţi peste ciuperci şi ceapă câte puţin din apa în care au fiert cartofii. Adăugaţi boia, piper, ardeiul tăiat mărunt şi o cană de suc de roşii sau, dacă preferaţi, câteva roşii tocate. Lăsaţi totul să fiarbă la foc mic, pentru ca la final să puneţi şi cartofii fierţi şi încă o parte din apa în care au stat. După ce mâncarea mai dă câteva clocote, săraţi dacă mai este nevoie. La servire, presăraţi deasupra verdeaţă după gust.

Mai puteţi citi:

Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci

Cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Ingredientele care o scot din anonimat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite