Zalău

articolul anterior articolul urmator

Rezultate Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Cine sunt cei şase elevi de 10

0
25 Jun 2019 12:18:29
Autor: Andreea Vilcovschi
Patru dintre elevii de 10 sunt de la Şcoala Mihai Eminescu FOTO Arhivă
Patru dintre elevii de 10 sunt de la Şcoala Mihai Eminescu FOTO Arhivă

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale 2019, înainte de contestaţii, au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Şase elevi din judeţul Sălaj au reuşit performanţa de a obţine 10 pe linie la Evaluarea Naţională din acest an, potrivit primelor rezultate publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. Patru dintre ei au absolvit Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Zalău - Daiana Loredana Catană, Alexia Maria Chiş, Ştefania Teodora Flonta şi Ioana Teodora Olăhuţ, unul a terminat la Şcoala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Zalău - Iulia Sălăjan, iar un altul, la Şcoaa Gimnazială "Simion Bărnuţiu" din Bocşa - Iulian Adrian Margin.

Pentru Evaluarea Naţională în judeţul Sălaj s-au înscris 1.882 elevi, care au fost testaţi în 55 Centre de Examen, toate prevăzute cu mijloace de supraveghere audio-video.
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

În perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi elevii care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat se va face în 12 iulie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii