Zalău

articolul anterior articolul urmator

SĂLAJ. Peste 50 de elevi au rămas nerepartizaţi la liceu. Lista unităţilor de învăţământ din care pot alege

0
11 Jul 2020 20:57:50
Autor: Andreea Vilcovschi
Patru elevi au avut media de admitere 10 FOTO Arhivă
Patru elevi au avut media de admitere 10 FOTO Arhivă

Mai mult de jumătate dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul au optat pentru continuarea studiilor la un liceu teoretic.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

În judeţul Sălaj, au fost repartizaţi 1.386 elevi în învăţământul liceal de stat, dintre care 821 candidaţi la filiera teoretică şi 565 candidaţi la filiera tehnologică, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Pentru anul şcolar viitor, au mai rămas 42 locuri libere, dintre care19 la filiera teoretică şi 23 la filiera tehnologică, la următoarele şcoli: Liceul Reformat "Wesselenyi" Zalău, (5 locuri-informatică-maghiară), Liceul Tehnologic "Cserey-Goga" Crasna (10 locuri-ştiinţe ale naturii-română), Liceul Tehnologic "Gheorghe Pop de Băseşti" Cehu Silvaniei (8 locuri-electronică automatizări-română, 4 locuri-filologie-maghiară), Liceul Tehnologic "Ioachim Pop" Ileanda (6 locuri-mecanică-română), Liceul Tehnologic "Ioan Ossian" Şimleu Silvaniei (6 locuri-agricultură-maghiară) şi Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" Hida (3 locuri-economic-română).

În etape anterioare repartizării computerizate, 151 de elevi din judeţ au fost admişi la specializări vocaţionale, iar 20, pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă. În  total, au fost completate 9.802 opţiuni, rezultând o medie de 7 opţiuni/elev.

Patru candidaţi au fost admişi cu media generală 10. Trei dintre ei vor studia din toamnă la Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, iar unul, la Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei. Primii 20 de
Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie, candidaţii vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În 22, 23 şi 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Potrivit ISJ Sălaj, 51 de elevi nu au fost repartizaţi, întrucât nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia au medii de admitere cuprinse între 2,80 şi 7,61; ei vor intra în următoarea etapă de admitere - 24 iulie-3 august - alături de candidaţii repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, împreună cu  absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.
Repartizarea se va face conform unei proceduri stabilite de către comisia judeţeană de admitere judeţeană, procedură ce va fi publicată pe site-ul ISJ Sălaj şi comunicată unităţilor de învăţământ, până în 24 iulie.

Mai puteţi citi:

Liceeni cu Bac de 10. Elevul care a făcut naveta din alt judeţ: „Ţara are nevoie de o schimbare, de oameni noi, de noi“

Rezultate finale Evaluare Naţională 2020 Sălaj. Ce a păţit un elev care şi-a contestat toate notele
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii