Zalău

articolul anterior articolul urmator

Sălajul sub nămeţi. Sute de localnici din Făgetu, izolaţi din cauza zăpezii. Şcoli şi grădinţe închise

0
16 Feb 2012 13:16:34
Autor: adevarul
Localitatea Făgetu, comuna Plopiş, a rămas izolată
Localitatea Făgetu, comuna Plopiş, a rămas izolată

Din cauza ninsorii abundente din ultima perioadă, localitatea Făgetu, comuna Plopiş, cu circa  200 de gospodării şi aproximativ  500 de localnici, este izolată. Drumul judeţean DJ 110  care face legătura între centru de comună şi localitatea Făgetu este blocat pe o porţiune de 14 km.

După cum a explicat secretarul comunei Plopiş, Pop Ovidiu, încă de aseară autorităţile locale au intervenit cu utilajele aflate în dotare pentru deszăpezire, însă în zadar. „De aseară, de când a început ninsoarea satul a rămas izolat. Am intervenit cu utilajele din dotare însă nu s-a putut rezolva nimic. Momentan la faţa locului au intervenit şi pompierii militari şi se lucrează la deszăpezirea drumurilor. Deocamdată accesul spre Făgetu este blocat. Sperăm să rezolvăm cât mai repede această problemă. În această comunitate, acum izolată din cauza zăpezii, sunt aproximativ 200 de case şi circa 500 de oameni”, a precizat secretarul primăriei. Conform acestuia, probleme de acest gen, cauzate de ninsoare au mai fost în ultima perioadă însă s-au rezolvat într-un timp scurt. „Au mai fost probleme, dar nu ca şi acum. S-a intervenit cu utilajele şi nu a fost nici un drum blocat”, a adăugat acesta. Toate şcolile şi grădiniţele din întreaga comună, din localităţile Plopiş, Făgetu şi Iaz sunt închise.

Pachete cu alimente

Situaţia dificilă în care se află locuitorii din Făgetu este cunoscută şi de Instituţia Prefectului, care va organiza în colaborare cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, un transport cu circa 100 de pachete cu alimente neperisabile, ce vor ajunge în localitatea menţionată în cursul zilei vineri, 17 februarie.
„Încercăm să ajutăm, prin donaţiile colectate în campania iniţiată de noi, cât mai multe persoane afectate de zăpadă şi viscol. În primul rând însă, dorim să fim alături de sălăjenii care au probleme, motiv pentru care vom fi prezenţi vineri, cu un transport de alimente, în localitatea Făgetu”, precizează prefectul Vegh Alexandru.
În localitatea Făgetu se află cea mai mare comunitate de slovaci din Sălaj.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările