Zalău

articolul anterior articolul urmator

Sediul de un milion de euro al Episcopiei Sălajului seamănă cu un curcubeu. Sau cu o discotecă

41
12 Jun 2014 13:56:38
Autor: Alina Pop
Episcopia se colorează noaptea în roz, mov, albastru, galben...
Episcopia se colorează noaptea în roz, mov, albastru, galben...

Ca şi cum nu ar fi atras suficient atenţia cu dimensiunea impozantă, sediul „tinerei” Episcopii a Sălajului, pentru a cărui construcţie s-au strâns de la stat şi de la enoriaşi aproximativ un milion de euro, este luminat, de zilele acestea, în culori care de care mai ţipătoare.

În fiecare seară, după lăsarea întunericului, clădirea este iluminată ambiental în roz, mov, albastru, portocaliu şi alte culori. Miercuri seară, la poarta Episcopiei s-au adunat mai mulţi curioşi, veniţi pentru a vedea "minunăţia". "Am venit să ne facem poze cu... discoteca", a spus unul dintre curioşi, iar un altul a apreciat că banii puteau fi folosiţi mai ultil făcând ceva în scop umanitar.
 
Am încercat să obţinem un punct de vedere al Episcopiei cu privire la această investiţie, însă purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a putut fi contactat.
 
Reamintim că impunătorul sediul al Episcopiei Sălajului a costat aproximativ un milion de euro, bani proveniţi – spun reprezentanţii Bisericii – în cea mai mare parte din donaţiile credincioşilor. Chiar dacă oficialii Episcopiei nu recunosc asta, construcţia impunătorului sediu nu a fost văzută cu ochi buni de toţi credincioşii şi, în unele cazuri, nici de preoţi, presa locală dezvăluind în mai multe rânduri cum feţele bisericeşti erau obligate să îşi doneze salariile şi să contribuie cu forţă de muncă pentru edificarea lui. Inaugurarea clădirii a avut loc anul trecut, în luna septembrie, în prezenţa Patriarhului Daniel.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Radu Mircea
12.06.2014, 14:23:21

Este mai mult decit evident ca '''sfintiile''' lor desi pe fata fac spume numai la auzul numelui de GAY , din '''dragoste frateasca '' adopta culorile steagului homosexualilor .

+10 (14 voturi)
cocor
12.06.2014, 14:39:12

Mai trebuia lampadarul rosu...

+10 (10 voturi)
unU
12.06.2014, 14:29:18

Popii de astazi, prin rapacitatea lor, condusi magistral de un fost securist, fac de ras institutia bisericii si menirea ei. Parcuri de Mercedesuri, Catedrale nesimtite, burti mari si tupeu cu nemiluita - asta pare a fi ordinea de zi a oricarui popa. Pacat de munca si credinta celor catorva preoti ce isi duc la capat menirea.

+14 (14 voturi)
Namalas Salaman
12.06.2014, 14:38:23

No mai dă-o-n basca ei de treabă, ăsta-i sediu impozant? O clădire cu parter plus 1, aiurea iluminată și cam eclectică, distonând flagrant cu vulturul bizantin arborat pe arhitravă, dar în nici un caz ”impunătorul sediul al Episcopiei....” Încă un articol din seria ”nici o zi fără un croșeu Bisericii.”

-3 (15 voturi)
Radu Mircea
12.06.2014, 14:45:52

Namalas Salam Ai dreptate Salame , maghernita aia nu valoreaza nici 50.000 de euroi , intrebarea este unde s-au scurs restul de bani anuntati de episcopie . Ca doar nu or fi prosti sa-si taie singuri cracul de sub picioare ......Sau poate ... cine stie .....

+6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările