Simulare Evaluare Naţională 2019. Peste 4.000 de elevi sălăjeni sunt aşteptaţi în sălile de examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Sălaj sunt 61 de centre de examen FOTO Arhivă
În Sălaj sunt 61 de centre de examen FOTO Arhivă

În premieră, la testările din acest an participă, alături de elevii claselor a VIII-a, şi cei din clasa a VII-a. Simulările încep luni şi se vor încheia miercuri.

Peste 4.000 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a din judeţul Sălaj vor susţine, în perioada 11-13 martie, Simularea Evaluării Naţionale. Testările vor începe luni, cu proba la limba şi literatura română şi vor continua marţi, cu cea la matematică, iar miercuri, cu cea la limba şi literatura maternă. Toate probele vor fi scrise şi vor începe la ora 9, elevii având la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

61 de centre de examen

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, în judeţ sunt înscrişi la Simulare 2.130 de elevi de clasa a VII-a şi 2.071 de elevi de clasa a VIII-a. Ei vor fi testaţi în 61 de centre de examen.

La fel ca în anii precedenţi, şi în 2019 sălile în care se susţin probele scrise vor fi supravegheate audio-video.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

"Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie", susţin oficialii Ministerului Educaţiei.

Vă mai recomandăm:

Bilanţul primului semestru în învăţământul sălăjean: mii de elevi corigenţi şi cu nota scăzută la purtare

Proiectul care ajută peste 700 de elevi să se orienteze în carieră. Investiţia de 170.000 de dolari, asigurată de o multinaţională

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite