Zalău

articolul anterior articolul urmator

Un milion de lei pentru ideile zălăuanilor. Ce proiecte vor schimba faţa oraşului

0
9 Dec 2019 14:21:41
Autor: Andreea Vilcovschi

Toate cele şase investiţii propuse de către zălăuani în cadrul primei ediţii a procesului de bugetare participativă vor fi implementat, în condiţiile în care valorile lor se încadrează în milionul pus la bătaie de către autorităţi.

De departe, preferatul zălăuanilor, cu 233 de voturi, a fost Pădurea urbană, un proiect ce prevede realizarea a cinci picturi murale în zone aglomerate ale oraşului ori în incinta unor şcoli, realizate cu o vopsea specială cu proprietăţi de purificare a aerului. Valoarea investiţiei se apropie de 100.000 de lei.
Pe locul al doilea, cu 222 de voturi, se situează proiectul ce vizează realizarea unui spaţiu de depozitare temporară a maşinilor neutilizate ori nefuncţionale, o investiţie de 420.000 de lei care ar elibera cel puţin 100 de locuri în parcările din municipiu.

188 de voturi a strâns statuia Szikszai Lajos, evaluată de către comisia la 100.000 de lei, faţă de un milion de lei cât au apreciat iniţiatorii proiectului.
Pentru trecerile de pietoni 3D au votat 97 de zălăuani, investiţia urmând să implice o cheltuială de 50.000 de lei, de două ori şi jumătate mai mult decât au estimat cei care au lansat proiectul.

Cele mai puţine voturi au primit proiectul de 250.000 de lei privind demolarea Punctului termic nr 14 şi înlocuirea lui cu o parcare, care a fost opţiunea a 95 de cetăţeni, respectiv transformarea unui alt punct termic, prin alocarea a 80.000 de lei, într-o baie comunală socială. Demersul din urmă a primit 58 de voturi.

Potrivit municipalităţii, având în vedere că suma celor şase proiecte amintite se încadrează în bugetul de 1 milion de lei alocat în această direcţie, toate propunerile vor fi implementate. Ele vor fi incluse în lista de investiţii din anul 2020, când vor demara şi procedurile în vederea implementării.

Citiţi şi:

Zălăuanii vor circula cu autobuze electrice. Municipalitatea a cumpărat 20 de mijloace de transport moderne

Investiţie de 60 milioane de lei pentru reducerea poluării. Cum îşi propun autorităţile să încurajeze mersul pe jos şi cu bicicleta

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii