Zalău

articolul anterior articolul urmator

Un scriitor din Sălaj a surprins un fenomen meteorologic neobişnuit: curcubeul care n-a avut nevoie de ploaie pentru a brăzda cerul

0
11 Nov 2015 10:57:21
Autor: Alina Pop
FOTO Gyorfi Deak Gyorgy
FOTO Gyorfi Deak Gyorgy

O fotografie inedită, realizată miercuri, 11 noiembrie, într-un oraş din România, surprinde un fenomen meteorologic cel puţin neobişnuit: un curcubeu ce brăzdează cerul senin, fără să fi fost precedat de vreo ploaie.

Fotografia a fost surprinsă în această dimineaţă în oraşul Jibou, din judeţul Sălaj, de către scriitorul  György Györfi-Deák, autorul volumelor ”Curiozităţi sălăjene”. În imagine se vede cerul senin şi curcubeul care îşi dezvăluie culorile din spatele clădirii Judecătoriei.

”Fotografia este din Jibou, azi-dimineata, ora 9:00, în spatele Judecătoriei. Mi-a amintit ce scrie în Geneza 8,13-16 : Am pus curcubeul meu în nori, el va fi semnul legământului dintre mine şi pământ. Când se vor aduna nori deasupra pământului, curcubeul se va arăta în nori; eu îmi voi aduce aminte de alianţa dintre mine şi voi şi toate vieţuitoarele şi toată făptura; şi apele nu vor mai deveni potop care să nimicească toată făptura. Curcubeul va fi în nori; şi când îl voi vedea îmi voi aduce aminte de alianţa veşnică dintre Dumnezeu şi toată suflarea de viaţă care se află în toată făptura de pe pământ. Aşa să ne ajute Dumnezeu în tot ce-i bun şi curat în inima omenească!”, spune György Györfi-Deák.

Ce este curcubeul

Curcubeul este un fenomen meteorologic şi optic reprezentat prin apariţia pe cer a unui spectru în formă de arc colorat. Acesta se formează atunci când lumina soarelui se refract în picăturile de apă din atmosferă şi apare, de regulă, după ploaie. Această regulă nu s-a aplicat, însă, la Jibou, unde nu a plouat în această dimineaţă.

Vă mai recomandăm:

Gyorfi Deak Gyorgy – bibliotecarul care adună „Curiozităţile Sălăjene”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările