VIDEO Au făcut avere vânzând ţuică de prune „falsă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost prin în flagrant sâmbătă, 29 octombrie (captură film SCCO)
Bărbatul a fost prin în flagrant sâmbătă, 29 octombrie (captură film SCCO)

Cei trei locuitori din Mal, comuna Sîg, prinşi de poliţişti zilele trecute că vindeau, în cantităţi industriale, ţuică făcută din zahăr drept ţuică de prune au făcut în acest fel o avere impresionantă. Oamenii legii spun că aceştia şi-au cumpărat în ultima vreme mai multe maşini scumpe şi au şi conturi în bănci.

O veritabilă reţea de contrafacere şi comercializare a ţuicii a fost destructurată de oamenii legi din Sălaj la sfârşitul săptămânii trecute. La acţiune au participat poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj din cadrul B.C.C.O. Cluj, în cooperare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, dar şi structuri ale Jandarmeriei, Direcţia Vamală şi Garda Financiară. Membrii reţelei sunt trei locuitori din Mal, comuna Sîg – Florian şi Sorin B. (tată şi fiu) şi Lucreţia A., partenera lor de „afaceri”.


VEZI AICI IMAGINI DE LA FLAGRANT

Potrivit lui Ioan Filip, şeful S.C.C.O. Sălaj, , ei cumpărau ilegal camioane întregi de zahăr de la o fabrică din Luduş, din care făceau ţuică. Se pare că zahărul, ambalat în saci industriali de 1.000 de kilograme, era adus la Mal cu tirurile, pentru descărcarea sacilor "afaceriştii" montând pe tractor un braţ de macara.

Ei adăugau alcoolului o substanţă colorantă după care îl comercializau în toată Transilvania şi în Banat ca şi ţuică de prune. Evident, fără a plăti nicio taxă, nici pentru ţuica vândută, nici pentru cazanele pe care le aveau în gospodărie.Anchetatorii estimează că valoarea prejudiciului adus statulului este de ordinul sutelor de mii de lei.

Poliţiştii spun că vânzarea ţuicii contrafăcute a fost o reală afacere pentru membrii reţelei. Sorin Bonţe, spre exemplu, a fost prins în flagrant sâmbătă, 30 octombrie, la volanul unui SUV cumpărat anul acesta cu peste 46.000 de lei. În parcul auto ale bărbatului, care nu lucrează nicăieri, se mai află o maşină de teren, dar şi o dubă cu care îşi transporta marfa în ţară. De asemenea, anchetatorii verifică acum şi conturile pe care aceste se pare că le are la bănci, conturi în care clienţii din ţară făceau plăţile.

Ei sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Legea 571/2003 (Codul Fiscal) - producerea de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală; deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării şi Legea 241/2005(Evaziune Fiscală) - ascunderea sursei impozabile sau taxabile.

În plus, pe fir au intrat şi comisarii Gărzii Financiare, care le-au aplicat câte o amendă de 1.000 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite