Actualitate

articolul anterior articolul urmator

11 persoane, inclusiv inspectori ai ANTA şi reprezentanţi ai transportatorilor auto, reţinuţi pentru fapte de corupţie

0
23 Sep 2019 14:28:51
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO cna.md
FOTO cna.md

Unsprezece persoane, printre care inspectori ai Agenţiei Naţionale Transport Auto şi reprezentanţii unor companii specializate în transportul de pasageri, au fost reţinute luni, 12 septembrie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Încă o persoană urmează a fi localizată şi reţinută. Potrivit materialelor cauzei, aceştia sunt bănuiţi de corupere pasivă şi activă, dar şi de trafic de influenţă.

Faptele celor vizaţi au fost documentate câteva luni de ofiţerii CNA, timp în care au fost constatate fapte de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. 

Acţiunile pretins ilegale ale inspectorilor ANTA se desfăşurau atât în timpul stopării autovehiculelor pentru verificările de rutină, dar şi în timpul controalelor planificate la agenţii economici. Pentru a nu le aplica sancţiuni pentru neregulile depistate, inspectorii pretindeau şi acceptau recompense care variau între 1.000 şi 9.000 de lei.

Pentru a fortifica materialul probator, mai multe grupuri de ofiţeri şi procurori anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile, birourile şi în automobilele bănuiţilor. Ulterior, aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri pe marginea faptelor imputate. Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii