1.766 de cazuri noi de COVID-19 şi 21 de decese, confirmare în R. Moldova. A pierdut lupta cu boala şi un medic cardiolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus R. Moldova

1.766 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 112 în rândul lucrătorilor medicali, au fost confirmate astăzi, 9 decembrie, în Republica Moldova, din 4.315 teste efectuate, inclusiv 3.836 primar. Douăzeci şi unu de oameni, infectaţi cu noul coronavirus, s-au stins din viaţă, a anunţat, la un briefing de presă, Constantin Rîmiş, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite IPN.

Printre cei care au pierdut lupta cu boala este şi Elena Cîrnici, în vârstă de 72 de ani, medic cardiolog la Spitalul Raional Cahul. În informaţia prezentată pe site-ul MSMPS, se menţionează că Elena Cîrnici şi-a consacrat 45 ani din viaţă meseriei, lucrând cu profesionalism şi responsabilitate. Aceasta a fost transferată, la data de 18 noiembrie, de la Spitalul Raional Cahul la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”.

Bilanţul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 120,9 mii. În spitale sunt internaţi 3818 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 265 în stare extrem de gravă, iar 61 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată. Sub tratament la domiciliu, cu forme uşoare, se află peste opt mii de bolnavi, iar peste 31 de mii sunt sub supraveghere la domiciliu.

Constantin Rîmiş a specificat că incidenţa cazurilor  în ultimele 14 zile a sporit, înregistrându-se 530 de cazuri la 100 de mii de persoane. Mortalitatea este de 7,8 cazuri la 100 de mii de persoane. Forme grave au 8,8% din persoanele infectate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite