1.810 doze de vaccin din donaţia făcută de România, transmise Tiraspolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care vaccinurile AstraZeneca, donate de România, au ajuns la Chişinău.
Momentul în care vaccinurile AstraZeneca, donate de România, au ajuns la Chişinău.

Cele 1.810 doze de vaccin contra COVID-19, care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Republica Moldova, au fost transmise Tiraspolului, transmite IPN.

Biroul pentru reintegrare menţionează că vaccinurile au fost transmise de către reprezentanţii instituţiilor naţionale de profil şi au fost preluate de către specialiştii din sfera medico-sanitară din regiunea transnistreană.

„De menţionat, că aspectele privind preluarea, administrarea şi monitorizarea reacţiilor vaccinului la prima etapă a vaccinării a populaţiei pe ambele maluri ale râului Nistru, au constituit subiectul central al discuţiilor purtate dintre experţii  grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătăţii din partea Chişinăului şi Tiraspolului, în cadrul şedinţelor recent organizate, fiind abordate şi în cadrul cursurilor de instruire conduse de către specialiştii de profil ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, precizează instituţia într-un comunicat de presă.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, mulţumeşte într-o postare pe reţelele de socializare României pentru ajutorul acordat în pandemie. Potrivit lui, în prezent sunt purtate discuţii cu autorităţile Federaţiei Ruse, în legătură cu furnizarea vaccinului rusesc Sputnik V.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite