Actualitate

articolul anterior articolul urmator

231 de cazuri confirmate de COVID-19 în Republica Moldova, dintre care 74 în municipiul Chişinău

1
29 Mar 2020 10:40:58
Autor: Iurii Botnarenco

Ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat duminică, 29 martie, că în Republica Moldova au fost confirmate 231 de cazuri de infectare cu COVID-19. În total, până la ora actuală au fost prelevate probe la COVID-19 de la 1.298 de persoane.

În 58 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania şi Cehia). În 173 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 74, Hînceşti - 22, Soroca - 17, Ştefan Vodă - 16, Ialoveni - 10, Căuşeni - 5,  Anenii Noi - 4, Cahul - 4, Rîşcani - 3, Bălţi - 2, Sîngerei - 2, Cantemir, Orhei, Taraclia - câte 1 caz. În regiunea transnistreană sunt 10 cazuri, însă doi pacienţi sunt internaţi în spitalele din Chişinău.

La spitalul „Toma Ciorbă” sunt internaţi 126 pacienţi, printre care 25 pacienţi în stare gravă, gravitate medie - 91 de pacienţi, stare satisfăcătoare - 35 persoane.

La spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internaţi 14 minori, dar şi 5 adulţi. Sunt cazuri atât în stare de gravitate medie, cât şi în stare satisfăcătoare. 

La Spitalul Clinic Republican sunt internate 15 persoane. În cazul a două persoane gravitatea este medie, iar în cazul a 13 persoane este vorba de evoluţie gravă a stării de sănătate.

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii sunt internate 41 de persoane cu COVID-19. Starea de sănătate a acestora este satisfăcătoare.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Pe 27 martie s-a înregistrat al doilea deces. O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lee Laura
29.03.2020, 11:44:12

Comentariu considerat abuziv.