Actualitate

articolul anterior articolul urmator

51% din moldoveni consideră că limba moldovenească este o limbă diferită de cea română

0
30 Apr 2012 18:04:55
Autor: adevarul
58% dintre moldovenii intervievați spun că disciplina pe care copiii ar trebui să o înveţe la şcoală ar trebui să se numească istorie
58% dintre moldovenii intervievați spun că disciplina pe care copiii ar trebui să o înveţe la şcoală ar trebui să se numească istorie

Arată datele prezentate într-un sondaj IMAS, prezentat astăzi la Chișinău.

Potrivit rezultatelor barometrului de opinie, 51% din moldoveni susțin că limba moldovenească este o limbă diferită de cea română. În același timp 41% cred ca limba moldoveneasca și cea română sunt la fel, iar alți 8% dintre respondenți nu s-au pronunțat.

De asemenea, 58% dintre moldoveni nu vor ca în Constituție, termenul de „limbă moldoveanească" să fie înlocuită cu „limba română". Doar 21% susțin că în Legea Supremă ar trebui să fie menționată „limba română". Alți 11% consider că în Constituție trebuie să fie menționat limba modlovenească (română).

La capitolul istorie, cei mai mulți dintre intervievați (58%) spun că disciplina pe care copiii ar trebui să o înveţe la şcoală ar trebui să se numească istorie. 14% susțin că în școlile din Republica Moldova trebuie să se studieze istoria românilor și alți 20% spun că denumirea disciplinei nu are importanță.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările