Actualitate

articolul anterior articolul urmator

În cazul Unirii cu Republica Moldova, România va trebui să negocieze cu Găgăuzia

10
17 Aug 2015 07:20:04
Autor: Vadim Vasiliu
Serghei Uzun - scriitor, scenarist, blogher, it-st din Republica Moldova. FOTO: facebook.com
Serghei Uzun - scriitor, scenarist, blogher, it-st din Republica Moldova. FOTO: facebook.com

10 Comentarii

Alexandru Doca
17.08.2015, 08:07:34

UN neopropagandist al imperialismului rusesc. Si...nu spune nimic de "mama Turcia ",fiind atasat /credincios mamei Rusia ! Despre Romania ,Moldova ce sa spuna, ca-i "asupreste pe gagauzi ". Si omite/neaga /uita sa vorbeasca despre faptul ca gagauzii au fost colonizati recent si nu pot emite pretentii de autonomie asupra unui teritorii care nu le apartine ! Au atata autonomie-administrativa teritoriala cat au si celelalte entitati teritoriale moldovenesti ...si nimic mai mult ! Pot fi f. usor combatuti ,fiindca sunt intr-o enclava -Moldova si n-au iesire la Rusia ! Nivelul de dezvoltare al zone este f. scazut,ei sunt ramasi prin anii 1917...numai ca in loc sa se preocupe de ridicarea nivelului lor de civilizatie -dezvoltare ,ei se agita pe probleme de autonomie si de beligeranta contra rep. Moldova si Romaniei. Si nu prea sunt bagati in seama . Doar de serviciile rusesti care finanteaza,pun in opera un conflict fara logica pt. gagauzi. Pt. rusi ,da :"Divede et impera ! "

+2 (4 voturi)
ion sbucium
17.08.2015, 08:18:10

Iar in cazul "unirii" cu Marte, va trebui sa "negocieze" cu Sarurn si Jupiter. - Domnilor, ati recunoscut ODATA in 1991 INDEPENDENTA NATIONALA si SUVERANITATEA STATALA a R.Moldova - fata de orice stat de pe glob, inclusiv fata de Rusia si Romania - GATA! PUNCTUM! N-aveti dreptul de a pune in DISCUTIE orice subiect care se atinge de SFANTA-SFINTELOR - LIBERTATEA si INDEPENDENTA unui Stat, Natiuni, Popor. Precum MAMA, care va dat viata - nu poate fi "negociata", "schimbata", "vanduta" etc. la fel e si SFANTA LIBERTATE oada cucerita, dedclarata si consfintita in Constitutie is orice ACTIUNI de acest gen sunt ANTI-CONSTITUTIONALE si Justitia ar trebui sa deschida dosare si sa-i puna la racoare pe oricine indrazneste sa scoata de vanzare un bun ce apartine Poporului, Tarii - LIBERTATEA, INDEPENDENTA. Imaginati-va ca cineva ar recomada Romaniei sa se uneasca cu vreun careva stat si inainte de "unire" ea numaidecat sa negocieze cu "Tinutul secuiesc". E ILEGAL, ANTI-CONSTITUTIONAL si OFENSATOR! Daca Romania nu mai recunoate si nu mai doreste sa respecte Independenta Nationala a R.Moldova - ar trebui oficial sa DENUNTE, sa retraga decizia sa din 1991, dar sa nu intreprinda in mod DUPLICITAR actiuni NELOIALE fata de aceasta independenta si acest stat - R.Moldova - cum sunt "proiectele" de "reintregire", "unire" care nu prevad decat MOARTE, NIMICIREA, LICHIDAREA R.Moldova, adica sunt o forma vualata, camuflata de COTROPIRE, OCUPATIE, SUBJUGARE, ANEXARE a teritoriului national al unui alt stat. Toti COTROPITORII declarau va vin sa faca "bine", sa "ELIBEREZE", sa "SALVEZE", sa "UNEASCA" etc., nimeni nu declara pe fata ca este un AGRESOR, un DUSMAN, un CRIMINAL, un UCIGAS, un INROBITOR, un HOT si JEFUITOR de pamant, averi si munca straina.

-4 (6 voturi)
Sunteţi Abjecţi
17.08.2015, 08:54:05

Aveți voi ceva cu "PUNCTUM" ăsta... v-a căzut cu tronc latina sau vă "gâdilă" urechea într-un mod mai "altfel"? Mai era o baragladină manelistă care o ardea cu din astea... E un fel de "AM ZIS!" al "stataliştilor" sau ce? Te zbuciumi degeaba, nu vine nimeni, bre, să vă ia cu japca. Nu de peste Prut, oricum. Întoarce-te, vezi prin partea cealaltă, v-au lăsat fără bani până una, alta. "HOWGH!"

+4 (4 voturi)
ion sbucium
17.08.2015, 08:50:33

"Adevarul.md" continuie sa uimeasca apeland des, foarte des, la "opniile" unor "experti" ne-experti, OSTILI fata de a ASOCIEREA R.Moldova la UE, inclusiv din Transnistria. Sa fie, oare, "blogherii", agentiile, publicatiile ruse, proruse si cele ale seprataistilor transnistreni si gagauzi cele mai credibile surse de informare pentru redactia "adevarul.md"? Ori poate acolo sunt si alt gen de "surse" - mai consistente, mai profitabile, convertite bancar? Imaginati-va ca ziarele de la Chisinau saptamanal ar publica materiale despre Romania in baza opiniilor, viziunilor "autonomistilor"din "Tinutul Secuiesc" sau ale "ultranationalistilor" din Ungaria - var placea? Si astea se intampla la o publicatie ACREDITATA pe tetritoriul suveran al R.Moldova, OBLIGATA sa respecte prioritar legislatia si Constitutia tarii-gazde, cea a R.Moldova, sa nu intreprinda actiuni anti-statale, anti-constitutionale etc. - Cu adevarat R.Moldova e un stat "ocupat" si se stie de catre cine...

-3 (3 voturi)
Basarabean Deportatul
17.08.2015, 09:41:58

România a alocat bani peste 25 mln Euro pentru sistemul de educație din R. Moldova. Tare lăudata Ministru Educației Maia Sandu a lichidat unicul gimnaziu, în rază de 60 km din zona rusificată de ăgăuzi și bulgari, cu predare în limba română din s. Valea-Perjei, Taraclia, și a alocat bani pentru repararea instituțiilor de educație a antiromânilor găgăuzi și bulgari. În autobusile școlărești cadonate de România găguzilor și bulgrilor este lenta ”Sf. Gheorghe”. СПАСИБО МАЯ САНДУ !!!

+2 (2 voturi)