Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Încă 14.400 de doze de vaccin urmează să ajungă în Republica Moldova

0
3 Mar 2021 15:48:30
Autor: Iurii Botnarenco

Încă 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca contra COVID-19, suplimentar la donaţia de 21 600 de doze din România, urmează să ajungă mâine, 4 martie, în Republica Moldova. Lotul este acordat pe platforma COVAX. Despre aceasta a anunţat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Tatiana Zatîc, în debutul şedinţei Guvernului, transmite IPN.

Potrivit responsabilei, campania de vaccinare în Republica Moldova a început acum o zi, în data 2 martie, şi deja mai multe instituţii medicale au finalizat imunizarea din lotul disponibil.

Cele 14.400 de doze aşteptate mâine, de asemenea vor fi repartizate pentru imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a comunicat că astăzi la Guvern a avut loc o şedinţă la care s-a examinat posibilitatea alocării resurselor financiare adiţionale pentru achiziţionarea vaccinurilor de pe piaţa internaţională. Odată cu înregistrarea de către Agenţia Medicamentului a vaccinurilor omologate pentru Republica Moldova, poate fi lansată şi procedura de achiziţii, care însă este destul de anevoioasă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările