Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Încă o persoană a murit în R. Moldova din cauza contaminării cu COVID-19. Bilanţul total a ajuns la opt

0
3 Apr 2020 19:31:48
Autor: Iurii Botnarenco

Două persoane au murit în R. Moldova pe parcursul zilei de vineri, 3 aprilie, din cauza infectării cu COVID-19. Într-un caz este vorba despre o femeie de 65 de ani, care activa în calitate de medic de urgenţă în oraşul Soroca. Aceasta suferea şi de alte boli, precum hipertensiune, insuficienţă cardiacă, dependenţă de insulină ca rezultat al diabetului zaharat.

În alt caz, este vorba de o persoană de 67 de ani, care a fost internată în spital pe 1 aprilie, în stare extrem de gravă. Persoana suferea şi de hepatită cronică şi boală renală cronică.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de vineri, 3 aprilie, au fost confirmate alte 86 cazuri de infectare cu coronavirus, din 419 probe procesate. În şapte cazuri este vorba de import, iar alte 79 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 591.

De menţionat că, până la ora actuală, 25 de pacienţi au fost vindecaţi, iar opt persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat. 
 
Din 591 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 89 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 502 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 232 de cazuri, Ştefan Vodă - 83, Soroca- 70, Hînceşti - 27, Cahul - 24, Ialoveni - 21, Făleşti - 11, Sîngerei - 10, Căuşeni, Orhei - 9, Bălţi - 8, Anenii Noi - 7, Teleneşti - 6, Rîşcani - 5, Taraclia, Nisporeni - 4, Briceni, Cantemir, Glodeni - 3, Criuleni, Floreţti, Străşeni, Cimişlia - 2, Transnistria - 35).

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii