Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Şapte învinuiţi în dosarul „Braguţa” şi-au aflat sentinţele date de prima instanţă

0
20 Jul 2019 11:42:25
Autor: Dan Anghel

Şapte învinuiţi în dosarul lui Andrei Braguţa, decedat în urma maltratărilor la care a fost supus în penitenciar, şi-au aflat sentinţele date de prima instanţă, pe 19 iulie. Cinci pedepse sunt cu suspendare, una cu executare, iar unul dintre inculpaţi a fost achitat, transmite IPN.

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a dictat cinci ani de închisoare, cu executare în penitenciar de timp închis, pentru unul dintre inculpaţi.
 
Pentru alţi trei inculpaţi pedeapsa este de patru ani de închisoare, dar cu suspendare, pe o perioadă de cinci ani. Aceştia sunt obligaţi să nu-şi schimbe domiciliul timp de trei luni şi să ofere susţinere materială familiei lui Andrei Braguţa. Judecătorii nu au anunţat în ce constă susţinerea materială.
 
Magistraţii i-au condamnat pe alţi doi învinuiţi la câte patru ani de închisoare, cu suspendare, pe un termen de trei ani. Unul dintre învinuiţi nu are dreptul la funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne timp de şapte ani, iar celălalt – cinci ani. Ultimul are şi obligaţia de a susţine material familia lui Andrei Braguţa.
 
Cel de-al şaptelea învinuit a fost achitat de către judecători.
 
Andrei Braguţa, în vârstă de 32 de ani, a ajuns în custodia poliţiei în vara anului 2017, după ce a fost oprit în trafic pentru depăşirea vitezei şi comportament inadecvat. Deşi s-a stabilit că suferea de tulburări mintale, acesta a fost arestat şi plasat în izolator, unde a fost bătut. La zece zile, tânărul a decedat.  
 
Într-o cauză penală iniţiată, pe banca acuzaţilor au ajuns trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa. Ulterior, alţi treisprezece poliţişti ai izolatorului au fost acuzaţi de aplicarea tratamentului inuman în privinţa lui Andrei Braguţa.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii