Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Şapte pretendenţi la şefia Procuraturii Generale

0
10 Sep 2019 17:27:42
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

În concursul pentru funcţia de procuror general au fost depuse şapte dosare. Ultimele şase au fost înaintate chiar astăzi, 10 septembrie, când concursul se încheie, transmite IPN.

În termen de cinci zile lucrătoare de la expirarea termenului limită pentru depunerea actelor, pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor urmează să fie publicată lista candidaţilor şi CV-ul, scrisoarea de motivare şi conceptul de management şi dezvoltare instituţională a Procuraturii, prezentate de către fiecare candidat.

Solicitat de IPN, şeful Serviciului protocol, relaţii internaţionale şi cu publicul al CSP, Eugen Roşca, a declarat că numele candidaţilor care şi-au depus dosarele în concurs nu pot deocamdată fi făcute publice. Însă, după expirarea celor cinci zile lucrătoare, lista pretendenţilor la şefia Procuraturii Generale va fi publicată.

Potrivit Regulamentului CSP, candidaţii eligibili la prima etapă sunt trimişi de Consiliu pentru a fi supuşi testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) şi verificării stării sănătăţii. În termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data limită pentru depunerea dosarelor, Consiliul întocmeşte lista candidaţilor care au depus dosarele complete şi îndeplinesc condiţiile de participare la concurs. Lista se afişează pe pagina web oficială a Consiliului şi a Procuraturii Generale, indicând data, ora şi locul unde va avea loc interviul.

Şedinţa Consiliului la care are loc interviul pentru alegerea procurorului general se organizează în cel mult 30 de zile lucrătoare de la data publicării listei menţionate, cu condiţia recepţionării tuturor avizelor din partea autorităţilor competente.

Funcţia de procuror general a rămas vacantă după demisia lui Eduard Harunjen, la 11 iulie. Cu două zile mai devreme, Parlamentul a constatat neîntrunirea condiţiilor de numire a acestuia în funcţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările