Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Şase persoane, reţinute la Cahul pentru contrabandă cu ţigări. Marfa urma să ajungă în România

0
27 Jul 2021 14:16:45
Autor: Iurii Botnarenco

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, şi Serviciul Vamal, au deconspirat, în noaptea de 26 spre 27 iulie 2021, în una din localităţile din raionul Cahul, activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu ţigarete şi au reţinut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu ţigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

De asemenea, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea şi dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenţia infracţiunii de contrabandă. 

Marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.
 
Conform informaţiilor operative, ar rezulta că acest tip de ţigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preţ de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preţ de 800 euro pentru o cutie.
 
În cadrul operaţiunii, a fost posibil de identificat şi stabilit şase persoane, care erau implicate nemijlocit în transportarea mărfurilor de contrabandă. Acestea au fost reţinute. 

Procurorii intenţionează ca până la expirarea a 72 de ore (termenul de reţinere) să înainteze învinuirea şi să solicite de la judecătorul de instrucţie aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile, pentru fiecare dintre ei.

Potrivit legii penale, infracţiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 10 ani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările