Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Şoferii din Republica Moldova vor fi amendaţi prin SMS

1
8 Mar 2014 09:44:40
Autor: Andrei Rizescu
Camerele de supraveghere au fost aduse din China şi sunt instalate în mai multe intersecţii din Chişinău Foto: Andrei Rizescu
Camerele de supraveghere au fost aduse din China şi sunt instalate în mai multe intersecţii din Chişinău Foto: Andrei Rizescu

Costul unui SMS urmează să fie stabilit de operatorii de telefonie mobilă din Moldova. Până acum, din valoarea totală a amenzilor plătite de şoferii surprinşi pe picior greşit de camerele de supraveghere, 10% reprezintă costurile de expediere a scrisorilor cu contravenţiile depistate.

Conducătorii auto care încalcă regulile de circulaţie şi sunt imortalizaţi de camerele video din Chişinău vor fi înştiinţaţi de faptele comise, prin telefonul mobil. Aceştia vor primi un SMS în care va fi precizat clar regula de circulaţie încălcată, precum şi valoarea amenzii, relevă Publika.md.

Dacă vrei să primeşti acest SMS în locul tradiţionalei scrisori trimise de Inspectoratul Naţional de Patrulare pe adresa ta de-acasă, trebuie să plăteşti. Contravaloarea serviciului urmează să fie stabilit de operatorii de telefonie mobilă şi va putea fi plătit de către clienţii de telecom care au abonamente.

De la instalarea camerelor de supraveghere în oraş şi până acum, contravenienţii din traficul rutier au plătit amenzi de aproximativ 1,5 milioane de lei în buget, iar 10% din aceşti bani reprezintă costul scrisorilor expediate pe adresele şoferilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Diana Todirascu
8.03.2014, 13:37:13

Tehnologiile informationale se dezvolta destul de activ si asta de cind a venit noul ministru Pavel Filip, deasemenea multumita lui avem si pasapoartele biometrice ce ne vor permite sa calatorim fara viza in UE, si internet cu o viteza impunatoate tot multumita lui avem. Acest om chiar a demonstrat ca-si cunoaste bine lucrul.

Modifică Setările