Actualitate

articolul anterior articolul urmator

A fost creat Centrul care va coordona asistenţa externă destinată COVID-19

1
9 Apr 2020 09:50:58
Autor: Redacţia Adevărul

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis crearea unui Centru de coordonare a asistenţei externe pentru eliminarea consecinţelor pandemiei COVID-19, sub egida Cancelariei de Stat, transmite IPN.

Potrivit premierului Ion Chicu, există deja mai multe propuneri de ajutor umanitar pentru a elimina consecinţele pandemiei de COVID-19, dar şi numeroase adresări din partea autorităţilor publice locale, şi alte instituţii pentru asemenea ajutor.

„Pentru a coordona toată această asistenţă şi procesul de examinare a solicitărilor şi de comunicare cu potenţialii donatori se creează acest Centru”, a declarat premierul după şedinţa de miercuri a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

În altă ordine de idei, Ion Chicu a menţionat că, pe perioada stării de urgenţă, a fost „îngheţat” procesul de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova, pentru că nu toate instituţiile implicate în acest proces activează în regim normal. El a spus că nu este vorba despre cetăţenia acordată prin investiţii, legea care permite acest lucru fiind suspendată până în luna septembrie. În condiţiile stării de urgenţă, va fi îngheţat atât procesul de recepţionare a cererilor, cât şi aprobare a cererilor înaintate privind cetăţenia.

https://www.ipn.md/ro/a-fost-creat-centrul-care-va-coordona-asistenta-externa-7967_1072779.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Montgomery Crystal
9.04.2020, 10:21:10

Comentariu considerat abuziv.