Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Activistul George Simion a publicat probele în baza cărora SIS l-ar fi expulzat din Republica Moldova

3
1 Jul 2015 15:42:54
Autor: Doina Stimpovschii
George Simion a fost declarat persoană non-grată pe teritoriul Republicii Moldova. FOTO Adevărul
George Simion a fost declarat persoană non-grată pe teritoriul Republicii Moldova. FOTO Adevărul

Liderul platformei unioniste „Acţiunea 2012”, cetăţeanul român George Simion a făcut publice probele pe care Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) le-ar fi prezentat în instanţă, pentru a-l împiedica pe activist să intre pe teritoriul Republicii Moldova în următorii cinci ani.

În instanţă, SIS ar fi prezentat mai multe fotografii în care George Simion apare la mai multe mitinguri paşnice care promovează unirea Republicii Moldova cu România. De asemenea, drept probe au fost prezentate secvenţe video cu apariţiile televizate ale acestuia, capturi de pe o reţea de socializare în care apare cu portavoce şi coordonează manifestaţii. 
 
Potrivit lui Simion, probele, pe care le-a publicat şi pe o reţea de socializare, nu sunt concludente pentru că acele acţiuni nu prezintă pericol şi nici nu sunt interzise de lege.
 
„Mi-am pierdut orice încredere în justiţia din Republica Moldova şi cred că doar doi factori pot să-mi facă dreptate. Unul - CEDO, la care mă voi adresa după ce termin toţi paşii din Republica Moldova şi doi - presiunea populară. Cred şi am speranţa că oamenii din Republica Moldova vor fi alături de cazul meu”, a mai spus George Simion.


 
Câteva dintre pozele despre care George Simion spune că au fost prezentate ca probe de SIS pentru expulzarea lui din Republica Moldova

Contactat de Adevărul, Centrul Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SIS nu a oferit niciun comentariu despre imaginile publicate de activistul român. SIS a precizat că va emite o declaraţie oficială pe marginea acestui subiect mai târziu.

Totodată, în această duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, este planificată o acţiune de amploare pentru a cere unirea cu România, dar şi în susţinere lui George Simion. După evenimentul din piaţă va avea loc şi un marş care va dura o săptămână, până când participanţii vor ajunge la râul Prut, iar ulterior se vor îndrepta spre Bucureşti.
 
Amintim că la mijlocul lunii mai, preşedintele Platformei unioniste „Acţiunea 2012”, George Simion, a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova, fiind expulzat din ţară. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Gigi Gigi
2.07.2015, 01:03:45

Am vazut conferinta de presa.. vorba unuia, iaca avem si noi Snowden-ul nostru. Macar de foloseau Hangouts in loc de panarama aia de Skype... dar ma rog... M-au amuzat "probele" aduse de SIS... pe Rogozin de ce nu il declara persona non grata? Sau pe Dodon sa-l aresteze pentru destabilizare... De ce nu ii aresteaza pe toti liderii de la Tiraspol care sunt escortati pe teritoriul RM pana la aeroport pentru a pleca in Grecia la odihna? Apropo, UNDE E MILIARDUL?

+1 (1 vot)
= Tenuţă Dacu dela Cetatea Tighina =
2.07.2015, 07:25:43

Sigur, Georgică, noi, românii est-moldoveni suntem mereu cu tine ! Și îți mulțumim din inimă pt. dragostea ta față de Basarabia furată și ocupată de tancurile rusești ! RE-Unirea noastră cu Patria-mamă România Mare europeană se apropie ! Adevărul va învinge - în baza baza Actului Re-Unirii votat de Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918 ! N.B. KGB-ul sis-tematic continuă politica stalinistă - deja de o lună comentariile unioniste la Ziarul de Gardă din Chișinău sunt blocate sis-tematic de ocupanți.

+1 (1 vot)
= Tenuţă Dacu dela Cetatea Tighina =
2.07.2015, 07:55:10

George Simion- Mesajul meu / conferinta de presa 1 iulie video- https://www.youtube.com/watch?v=qBbz82ZRVnY

+1 (1 vot)
Modifică Setările