Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Activistul Pavel Grigorciuc a fost reţinut. Acesta riscă până la cinci ani de închisoare

0
23 Sep 2019 14:22:15
Autor: Iurii Botnarenco

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizat şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă că l-a reţinut luni, 23 septembrie pe activistul Grigorciuc Pavel, pentru „comiterea unui act de huliganism împotriva unui procuror”.

Procurorii PCCOCS la moment efectuează acţiuni de urmărire penală cu participarea lui Pavel Grigorciuc.
 
„Dat fiind faptul că reţinutul a comis fapte similare în trecut, potrivit legii, acesta riscă o pedeapsă în formă de amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (1 unitate convenţională este echivalentă sumei de 50 lei) sau o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani”, se spune într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală.

Amintim că Procuratura Chişinău, Oficiul Botanica, a deschis un dosar penal pe numele activistului Pavel Grigorciuc (29 de ani) pentru huliganism, după ce în spaţiul public au apărut imagini video în care acesta l-a agresat fizic pe procurorul Nicu Şendrea, la ieşirea din Curtea de Apel Chişinău.

Procurorii susţin că Grigorciuc i-a aplicat lui Nicu Şendrea lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale şi internată în spital.
 
Pavel Grigorciuc nu este la prima abatere. În martie 2019, acesta a fost reţinut după ce l-a lovit cu palma în regiunea feţei pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu. În dosarul respectiv, deschis tot pentru huligalism, Grigorciuc riscă la fel până la cinci ani de închisoare.

Potrivit IPN, Pavel Grigorciuc a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. În primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.

O altă condamnare a fost  pentru dezordinile în masă şi violenţele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, tânărul, împreună cu alte şase persoane, au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârşirea acţiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor şi au aplicat violenţa.

Pentru aceste acţiuni, Pavel Grigorciuc a fost condamnat la trei ani şi şase luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de patru ani. De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu patru contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instanţele naţionale cu amenzi, la fel neachitate până în prezent.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii