Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Acuzaţii dure la adresa preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie

1
7 May 2014 06:36:16
Autor: Ion Preasca
în ultimii patru ani prin sistemul bancar şi judiciar din Moldova au fost spălăţi peste 20 de miliarde de dolari din Rusia
în ultimii patru ani prin sistemul bancar şi judiciar din Moldova au fost spălăţi peste 20 de miliarde de dolari din Rusia

Vasile Şarco, şeful Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor susţine că Mihai Poalelungi nu trebuia să prezinte presei detalii privind ancheta pe cazul transferurilor de zeci de miliarde de dolari din Rusia prin conturile deschise la o bancă din Moldova.

Declaraţiile preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi şi prezentarea de către el în presă a schemele de spălare şi tranzit a circa 20 de miliarde de dolari au avut un impact negativ asupra anchetei, susţine într-un interviu pentru „Adevărul“, Vasile Şarco, şeful Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor.

"Noi urma să anunţăm despre anchetă şi rezultatele ei în cadrul unei conferinţe de presă, imediat ce finalizam mai mulţe acţiuni de urmărire penală ce depind nu doar de noi, ci şi de informaţia pe care trebuie să ne-o prezinte colegii din alte state. Îmi pare foarte rău că domnii Mihai Poalelungi (preşedintele CSJ – n.r.) şi Dorin Drăguţanu (guvernatorul BNM – n.r.) au intervenit în această situaţie primii şi, practic, ne-au plasat pe noi într-o poziţie foarte jenantă. Dumnealor trebuiau să se consulte cu noi înainte de a ieşi şi a prezenta informaţia despre aceste operaţiuni. În consecinţă, tot volumul nostru de muncă din ultimii doi ani a fost aruncat în presă. Or, toate materialele au parvenit de la noi şi domnii Mihai Poalelungi şi Dorin Drăguţanu nu au nicio atribuţie şi contribuţie la ancheta iniţiată încă acum doi ani. La 26 februarie 2014, cei doi au fost informaţi oficial despre anchetă, iar informaţia a fost una confidenţială", precizează ofiţerul.

Preşedintele CSJ nu a reacţionat la aceste acuzaţii şi nu răspunde la telefon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Iris IRIS
7.05.2014, 07:05:30

Atentie si iar atentie la ce se intampla in Basarabia ! Bolsevicii kremlinezi sunt prezenti pretutindeni si platesc in cash direct - nu platesc nici in cecuri sau prin conturi. Aveti grija ca tradarea nationala sa nu vina exact de la cine cel mai putin te asteptai. Din surse bineinformate stim ca bolsevicii kremlinezi au deja oamenii lor in asa zisul guvern "moldovean" si in diferite sectoare ale armatei, politiei si vamei asa zise "moldovene". Atentioe si iar atentie ! Starpiti rusul antieuropean cu pliciul precu musca. Dar pe de alta parte sa nu uitam ca in Basarabia sunt o parte din minoritatea nationala rusa care doresc unificarea Basarabiei cu Romania.

Modifică Setările