Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Adaosul comercial pentru măşti şi alte produse de uz medical nu va putea fi mai mare de 20%

0
26 Feb 2020 17:35:00
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Adaosul comercial pe întreg lanţul (de la importatori, producători şi până la consumatorul final), pentru trei tipuri de produse de uz medical, nu va depăşi 20%. Este vorba despre măştile şi mănuşile medicale, dar şi dezinfectanţii medicali incluşi în registrul de stat al produselor biocide. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de către Guvern, transmite IPN.

Ministrul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că măsura vine să protejeze populaţia, în special pe cea social dezavantajată, oferindu-i acces la produse de uz medical la preţuri rezonabile. Potrivit ministrului, proiectul a fost elaborat în contextul în care în ultimele zile pe piaţa naţională a produselor de uz medical s-a creat o situaţie artificială, chiar speculativă, legată de evoluţia la nivel mondial a epidemiei COVID-19.  

Premierul Ion Chicu a menţionat că aprobarea proiectului va permite pe viitor să nu mai fie decalaje precum cele înregistrate în ultimele zile, când preţul măştilor procurate din farmacii a crescut semnificativ. Potrivit premierului, plafonarea adaosului comercial nu înseamnă automat reducerea preţurilor, deoarece aceste produse se importă acum la preţuri mult mai mari decât acum o lună sau două.

https://www.ipn.md/ro/guvernul-limiteaza-adaosul-comercial-pentru-masti-si-alte-produse-7967_1071787.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii