Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Separatiştii din estul Ucrainei anunţă cucerirea aeroportului din Doneţk

1
16 Jan 2015 13:26:50
Autor: Adevărul Moldova
Aeroportul din Doneţk. FOTO Arhivă
Aeroportul din Doneţk. FOTO Arhivă

Trupele autoproclamatei Republici Populare a Doneţkului au luat sub controlul lor întregul aeroport din Doneţk şi teritorii din proximitatea acestuia, au anunţat autoriăţile separatist, conform agenţiei TASS.

„Astăzi putem spune că noi controlăm teritoriul aeroportului din Doneţk şi zonele din vecinătatea lui.”, ar fi spus un purtător de cuvând al ministerului, citat de agenţia de ştiri de la Doneţk.

Ministrul a spus că aproximativ 10 militari ucraineni se mai află în clădirea terminalului nou al aeroportului, dar ei nu mai opun rezistenţă şi vor pleca în curând din aeroport printr-un coridor.

Pe de altă parte, serviciul de presă al sediului operaţiunii militare a Kievului neagă informaţia cu privire la părăsirea aeroportulu internaţional din Doneţk de armata ucraineană.

„Aeroportul din Doneţk este sub controlul armatei ucrainene. Un calm relativ există aici de la ora 20.00, 15 ianuarie.” a comunicat serviciul de presă a operaţiunii militare.

Aeroportul internaţional din oraşul Doneţk este un punct strategic în teritoriile aflate în dispută între forţele separatiste şi cele guvernamentale. Controlul asupra acestuia permite stabilirea supremaţiei aeriene în zonă şi le-ar putea asigura separatiştilor legătura cu Rusia prin intermediul unor poduri aeriene care ar putea fi folosite pentru aprovizionarea acestora. Luptele pentru controlul acestui obiectiv au început în mai 2014.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
18.01.2015, 15:52:30

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările