Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională va oferi Moldovei asistenţă medicală de 1,2 milioane de dolari

0
28 Mar 2020 13:19:39
Autor: Iurii Botnarenco

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistenţă medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării şi monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacităţii tehnice a specialiştilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente şi altele.

„Sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistenţa de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei şi la asistenţa totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani”, se spune într-un comunicat de presă emis de Ambasada SUA.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Pe parcursul zilei de vineri, 27 martie, au fost confirmate alte 22 cazuri de infectare cu coronavirus. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 199.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Pe 27 martie s-a înregistrat al doilea deces. O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19.

Până la această oră au fost vindecate 11 persoane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările