Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Agricultorii au blocat traseele la Căuşeni şi la Leova

0
11 Aug 2020 18:00:52
Autor: Iurii Botnarenco

Agricultorii care au ieşit astăzi, 11 august, cu tractoarele la protest în mai multe raioane au blocat traseele la Căuşeni şi la Leova. După ceva vreme, ambele trasee au fost deblocate.

Contactată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat că poliţia se află la faţa locului pentru a asigura ordinea publică. Acţiunile de blocare a traseelor urmează să fie documentate.

Agricultorii din centrul şi sud-estul ţării, afectaţi de secetă şi de grindină, şi-au scos astăzi, 11 august, tehnica din dotare şi protestează pe mai multe trasee din ţară. Aceştia le cer autorităţilor să declare stare de urgenţă pentru sectorul agrar şi să intervină cu măsuri concrete de susţinere a ramurii. Ei spun că situaţia în care s-au pomenit este pur şi simplu dezastruoasă. La Hânceşti, în faţa protestatarilor a venit ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Ion Perju, care le-a enumerat agricultorilor măsurile întreprinse de Guvern până acum şi le-a spus că acestea continuă.

Agricultorii solicită ca resursele financiare alocate pentru acoperirea pierderilor financiare suportate să fie de cel puţin trei mii de lei per hectar. De asemenea,  solicită scutiri la plata impozitelor salariale şi funciare, dar şi vacanţă fiscală pentru primele şase luni ale anului 2021. Agricultorii cer convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului pentru a adopta deciziile de implementare a revendicărilor înaintate.

https://www.ipn.md/ro/agricultorii-au-blocat-traseele-la-causeni-si-la-leova-7967_1075483.html

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii